Ugursuz adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Söylediklerine inanarak sektörün içinden biri olman sebebiyle samimiyetine güvenerek sormak istiyorum. Bu keşifler niye genel olarak seçim dönemlerinde yoğunlaşıyor bunu gerçekten merak ediyorum. Yani mesela sizin kurumun idarecileri 3-5 sene pasif takılıp, seçime az kala birden hummalı bir çalışmayla sizleri bir anda sahaya mı sürdü ne oldu?
Dediğim gibi 2017 sonrasında şirket içinde yapısal dönüşüm oldu şirket hızlı bir şekilde arama ve sondaj faaliyetlerine ağırlık verdi. Bunun ilk meyvesini karadeniz gaz keşfi ile Eylül 2020 senesinde aldık. Ardından yeni olarak şuan karada Gabar dağında (şehit esma çevik sahaları) ülkemiz için çok güzel keşif yapıldı. Orada yoğunluk arttırdıki stratejik olarak güzel üretim yakaladığın yere yoğunlaşılmasında yanlış bir durum yok. Seçim öncesi elbette hangi parti olursa olsun bunların reklamını yapar. Sonuçta enerjide ciddi olarak dışa bağımlıyız ve bu dışa bağımlılığı bitirmek için milyarlarca dolar yatırım yapılıp keşifler yapılmaya çalışılıyor. O yüzden yapılan keşifleri siyasi partilerden bağımsız olarak düşünün çünkü bunlar ülkemiz için bizim için ciddi önem arz ediyor. Bunu tüm samimiyetimle söylüyorum şuan TPAO daki mühendisler olarak gece gündüz demeden çalışıyoruz. Akdenizde taşucu-1 kuyusunda şuan bir gemimiz var ve sondaj faaliyetleri devam ediyor. Oradanda güzel haber gelme ihtimali var. Lafın özü seçim öncesi yine gaz bulundu petrol bulundu gibi laflarla güzel haberleri manipüle etmeye çalışan insanları dikkate almayın. Direkt işin içinde olan biri olarak söylüyorum evet karadenizde büyük keşif yaptık. Ülkemizin en az 7-8 sene gaz ihtiyacını karşılayacak kadar bir keşif var. Çukurovada güzel keşif yaptık. Gabar da güzel keşif yaptık. Akdenizde de inşallah güzel haberler geleceğini umuyorum. Ziyaret edip yerinde çalışmalarımızı görmek isteyen arkadaşları beklerim bana mesaj atmanız yeterlidir.