Arkadaşlar karadaki ve denizdeki keşiflerin hepsi doğrudur. Şimdiye kadar gerek deniz gerekse karadaki keşifler için ne açıklandıysa eksik söylendi ama fazla söylenmedi. TPAO da senelerdir sahada çalışan bir mühendis olarak söylüyorum bunları. Çukurova sahaları, karadenizdeki gaz keşfi, şehit esma çevik sahası (gabar sahası) ve diğerleri hepsi doğrudur. Bu konuda kulaktan dolma yok yine birşey bulundu vs gibi düşüncelere girmeyin. TPAO 2017 den beri arama faaliyetlerini ciddi derecede arttırdı ve bu kadar emeğin karşılığını alıyor. Ben ve birçok sahada çalışan arkadaşlarım gece gündüz demeden çalışıyoruz ve direkt bu işin içinde biri olarak size söylüyorum ki açıklanan keşiflerin hepsi doğrudur. Tekrar ediyorum açıklanan bilgilerin eksiği var fazlası yok.
Söylediklerine inanarak sektörün içinden biri olman sebebiyle samimiyetine güvenerek sormak istiyorum. Bu keşifler niye genel olarak seçim dönemlerinde yoğunlaşıyor bunu gerçekten merak ediyorum. Yani mesela sizin kurumun idarecileri 3-5 sene pasif takılıp, seçime az kala birden hummalı bir çalışmayla sizleri bir anda sahaya mı sürdü ne oldu?