Selamlar,
PHP ile günlerin ayrı ayrı beğeni ortalamalarını alabiliyorum.
Bu konuda geçen bana yardımcı olan @sahinbey; 'e teşekkür ederim.
Bu seferde yönetime rapor sunmak için yıl içinde olan ayları ayırıp teker teker toplam oy oranlarını aşağıdaki kod ile listeliyorum.
                $sql = "SELECT COUNT(*) as num_rows, EXTRACT(YEAR FROM `tarih`) as year, EXTRACT(MONTH FROM `tarih`) as month
                        FROM yemekhane_anket
                        GROUP BY year, month;";
                $stmt = $conn->prepare($sql);
                $stmt->execute();

$result = $stmt->setFetchMode(PDO::FETCH_ASSOC);
                $rows = $stmt->fetchAll();

foreach ($rows as $row) {
                    echo "Toplam Oy: " . $row['num_rows'] . " - Yıl: " . $row['year'] . " - Ay: " . $row['month'] . " </br>";
                }

Burada toplam oyları listeliyorum şimdi ihtiyacım olan memnuniyet oranı = "1" olan kullanıcıları saydırmak bunuda WHERE `memnuniyet_durumu` = '1' komutu ile yapabiliyorum.
Ayların doğru beğeni yüzdelerine ulaşmak için şu mantığı izlemem gerekiyor sanırım; memnuniyet durumu = "1" * 100
Kafamda tam olarak mantığı oturtturamadım, nasıl bir yol izlemem gerekiyor?

Sorunu altta ki kod ile çözdüm.

$sql = "SELECT COUNT(*) as total_rows, SUM(CASE WHEN `memnuniyet_durumu` = 1 THEN 1 ELSE 0 END) as num_satisfied, EXTRACT(YEAR FROM `tarih`) as year, EXTRACT(MONTH FROM `tarih`) as month
                        FROM yemekhane_anket
                        GROUP BY year, month;";
                $stmt = $conn->prepare($sql);
                $stmt->execute();

$result = $stmt->setFetchMode(PDO::FETCH_ASSOC);
                $rows = $stmt->fetchAll();

foreach ($rows as $row) {
                    $percentage = ($row['num_satisfied'] / $row['total_rows']) * 100;
                    echo "Yıl: <b>" . $row['year'] . "</b> - Ay: <b>" . $row['month'] . "</b> - Toplam Oy: <b>" . $row['total_rows'] . "</b> - Beğeni Oy Sayısı: <b>" . $row['num_satisfied'] . "</b> - Beğeni Yüzdesi: <b>" . $percentage . "%</b> </br>";
                }