Merhaba,

Son 2-3 haftadır eskisi gibi tasarım yarışması için konu açılmıyordu. Sebebini az çok anlayabiliyorum. Birkaç logo yarışması için konu açıldı, heveslendik tasarım yapalım derken yine ne olduğu, neye göre belirlendiği belli olmayan kurallara göre yarışmadan birkaç tasarımcı diskalifiye edildik. https://www.r10.net/moderatore-soru/...-hakkinda.html daha önce bu durumu çözmek için bu konuyu açmıştım. Moderatörlerle anlaşamadık ve Coşkun Bey'e iletmemi söylediler. İlettim lakin cevap gelmedi. Yarışmaya logo gönderiyorsunuz ve moderatörün inisiyatifine göre onca emek verdiğiniz logo siliniyor. Moderatör bu buna benziyor diyip alakası olmayan görselleri silebilirken, birebir aynısı bulunabilecek logolar silinmiyor. Yani benzeyip benzemediğine moderatör karar veriyor. Ne alakası var deyip benim gibi konu açarsanız konu kilitlenip çıkmaza sürükleniyor. Bu durumda burada olduğu gibi bizler kadar yarışma sahibi de mağdur oluyor.

Daha önce sol alttaki logo orta alttaki logoya benzer olduğu için silindi, itiraz edince şu şekilde bir cevap geldi.




Bu mantıklı bu yarışmaya gelen logolarda da aynısını söyleyebilir. Sağ altına nokta ve kare koyunca özgün sayıldığını mı savunmalıyız?


Bu yarışmaya attığım bu logo ise aşağıdakine benzediği için silindi. Fonttan türettiğim halde.





Burada tasarım yapan, emek veren arkadaşlara sözüm yok. Daha önce de dedim, benzerlik illaki olacak. Mesela burada astığım astık kestiğim kestik mantığıyla logonun kaldırılması.