falconx adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Aslında Türkiye 'de vergi ödemek istemiyorum gibi şey söyleseydiniz iyiydi. Fakat siz burada şöyle bir kelime yapmışsınız "bu ülkenin bana faydası olmadığı gibi" ülkenin sana faydası var ama siz bu faydaları görmezden geliyorsunuz. Vergi konusunda yüksek vergiler olduğu için Türkiye 'de şirket açmak istemiyorum deseydiniz daha iyi olacaktı. Her ülkede aynı aslında ama bunu görmek için iyi bir hesap yapmanız gerekli. Siz farklı ülkelerden kazandığınız parayı Türkiye 'de olan hesabınıza aktarım yaptığınız da vergi ödemeyecek misiniz? Bunları da ele almanız gerekli. Çifte vergi olabilir. Sonuç itibari ile hesabınıza para gelecek kazanç usulü olarak görülmeyecek mi? Devlet sizden bu para nerden geldi diye hesap sormayacak mı? Bunları da göz ardı etmeyin.

En kısa örneği Google Adsense üzerinden kazanç sağlayanlar geriye dönük olarak vergilendirilmedi mi Türkiye 'de..

Yanlış mı düşünüyorum bilemedim.
Herkesin kendi şahsi görüşü farklıdır. Ülkede yaşayanlar benim ne demek istediğimi gayet iyi biliyor.
Son 3 yılda herşeyden öyle bir soğudum ki, sanki benim ülkem işgal edilmiş gibi hissediyorum her dışarıya çıktığımda.
Herneyse şirket açacağım ülkeye gideceğim için Türkiye ye vergi ödememe gerek kalmıyor.