Gokenim adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Mazot haziranda 30 tl'ydi şimdi 22 TL indirim geldi mi gelmedi aksine zam geldi. Senin benim yapabileceğim şey değil bunlar hocam sen savunuyorsun bu şirket sahiplerini ama onlar parasına para katıyor sen adamları savunuyorsun
İndirim gelmediğini nereden biliyorsunuz maşallah her konuda da bilginiz var. Önce gıda alanında bilirkişiydiniz. Şimdi de 15 yıldır yaptığım lojistik sektöründe bilirkişi oldunuz Ben yeterince indirim gelmedi derken kalıcı bir indirime sebep olmayacak bir indirimden bahsettim. Hadi diyelim dediğiniz gibi oldu ve mazot düştü. Tek yükselen mazot muydu sanıyorsunuz. Benim bir tırıma daha geçen ay trafik ve kasko için 52.000 TL sigorta ödemesi çıktı. Arabayı bakıma gönderiyorum en basit şey için yeni ücretten 3 - 4 asgari ücret çıkıyor. İşçiliğini ben elemanlarla hallederim parça alayım desem otomotiv parçaları zaten dövize endeksli ve EUR 18 küsur. Daha giderleri sayayım mı ? Benim şirket sahiplerini savunduğum yok ne kazandıkları para cebime giriyor ne oralardan hissem var. Ama aslını astarını bilmeden yaptığınız bu yorumlar ile olaylar saçma sapan noktalara gidiyor. Benim çevremde bile ekonomiyi bu hale zincir marketler getirdi sandığı için oralardan alışverişi kesen tanıdığım kişiler var. Bu iş kimseye fayda sağlamaz. Adamların işi gücü azalınca ne yapacaklar aynı istihdam oranını koruyacaklar mı sanıyorsunuz? İşten çıkarmalar vs hızlanacak. Her ne kadar kabullenmeseniz de ya da ben doğru bulmasam da ciddi birer istihdam kaynakları buralar. Şartları, hakları, maaşlarından bahsetmiyorum bu arada. Azdır çoktur bilemem.

Bu bana attığınız Ekşi linkinin altında sadece ilgili mesajı okumuşsunuz altında diğer arkadaşlar çok güzel anlatmışlar. Yıllık karını şube sayısına böldüğünüzde yalan olmasın şube başı dükkan kirası, personel giderleri vs dahil 270.000 gibi bir rakam çıkıyordu. Bim gibi bir şirket için çok da yüksek karlılık beklerdim açıkçası.

Şimdi adamlara sövenler yarın öbür gün bugün hedef gösterenler tekrar iktidar ile yan yana olduğunda ne yapacaklar çok merak ediiyorum. Şimdi sövenler o zaman adamlar haklı der bizde zamanında söyledik dinlemediler deriz. Şimdiye kadar hiç sekmedi hep aynısı oldu