Kütahya, küçük ve şirin bir şehir. Gezmek için bir yerler arıyorsan tarihi yerleri daha çok göreceksin. Gözlemesi meşhur bir ilimiz. Esnafları ben ikiye ayırıyorum. Bir kısmı yerlisi olup esnaflık yapan diğerleri de dışarıdan gelip esnaflık yapan. Genelleme olarak değil ancak büyük yerli esnaf çoğunluğu tok esnaf kafasında. Kaziklama ile meşhurdur. Dikkat et. Meşhur bir vazo var. Bütün yollar vazoya göre tarif edilir. Türkiye'nin en eski camilerinden birisi hisarda bulunur. Meşhur ulu camisi vardır. Önünde ki çay ocağında çay içilir. İstersen yanında birkaç fırın var. Yanına bir şeyler alırsın. Yoncalı hamamları vardır. Ilıcalar vardır. Bol bol doğa kokan ormanlar var. Seyir terası var. 7/24 açık bermuda çay ocağı var laleli caminin orada. Vazodan yukarıya doğru sevgi yolu vardır. Araç trafiğine kapalı. Mağazalar hep burada. Vazodan aşağıya doğru Atatürk bulvarı var. Burada da cafeler, yemek yerleri vs. Bulunur. Vazoyu sırtına alıp sola doğru gidersen orası Adnan Menderes bulvarı. Orada ise hırdavat, telefoncu, giyim yerleri vs ortaya karışık yerler var. Kalacağını süreye bağlı olarak Kütahya'nın altını üstüne getirebilirsin. Gezilmedik görülmedik yer bırakmazsın. Ha Hıdırlık var. Oraya çıkarsan semaver ile çay içer yanına çekirdeğini alır Kütahyayi yukarıdan izlersin. Akşamları çok keyifli oluyor. Kalın şeyler almayı unutma. Ayazı fenadır. Sadece açıkta kalan yerlerin donar genelde. Kütahya keyif almasını bilene güzeldir. Ben İstanbul'dan gittim oraya. 5 sene öğrencilik yaptım. Cevremdekiler her ne kadar begenmediklerini söylese de ben çok seviyorum. Sevmeyenler de şu yüzden sevmiyor. Abiiii ortam yok, bar pavyon bilmem ne yok. Belki de bu yüzden daha çok sevdim. Samimi iki tane arkadaş edinirsen cok daha keyifli olur. Ha unutmadan internet kafeye gitmeyi seviyorsan Armada İnternet Kafe var. Kütahya'nın en iyisi. Sahibi var Serdar abi. İsa nin selamı var dersen hoş olur. Bilgisayarlar muhteşem. İstanbul'da öyle yer sayılı diyebilirim. Küfür kesinlikle yasak ve nezih bir ortamı var. Ne bileyim aklıma bunlar geliyor şimdi tadını çıkart olabildiğince. Sevmeyi bilene güzel bir memleket.