digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Keşke ukalalık yaptığınız konuda 3 satır bilgi okusanız da kendi eksik hayat deneyiminiz ve. düz mantığınıza bu kadar güvenmeseniz. Ne maliyet hesabı yapmayı biliyorsunuz ne karlılık hesabı yapabiliyorsunuz.

O market zincirlerinin 70bin çalışanı var. Hepsii asgari ücretle çalışsa senede 10 milyar lira 500 milyon dolar personel gideri olacak. Personel gideri 350 milyon dolardan 500 milyon dolara çıkınca aradaki 150 milyon doları fiytlara ekleyecekler.. O marketlerin çoğu borsaya açık. Zahmet edip yıllık karlarına baksanız bazı market zincirinde personel başı kazançlarının personelin kazancının altında olduğunu görürsünüz.

Diğer bir konuda ticari drnrtiminiz ve bilginizde çok kısıtlı. Bir malı in fiyatı sadece satın alma maliyetime göre belirlenmez. Bir gün bu kafa ile bakkal işletirseniz kesin batırırsımız. Bir malın fiyatı muhtemel satın alma fiyatına göre belirlenir. 10 liradan 100 adet mal alıp 12 liraya satarak 1000 lirayı 1200 lira yaparsınız. Ama o malı bir sonrali sefere 13 liraya alacağınızı düşünüyorsanız o malı bugünden itibaren 15-16 liraya satarsınız. Yoksa elinize geçen 1200 lira ile 100 adet mal alamazsınız 92 adet mal alırsınız. Her zam öncesi böyle aldığın maliyet ile ğrğn satmaya kalkarsan 2 seneye kalmaz 40-50 adet alır satar hale gelip sermayeni alıcıları fonlamak için kullanmış olursun.
Yazıklarımı okuduğunu düşünmüyorum. Hala kendi dünyanda birşeyler anlatıyorsun 🙋

Neyin egosu bu? Biz diyoruz ki zam bugün açıklandı, aynı gün raftaki ürün zamlanıyor. Siz farklı bir derya... iki satır okuyun, 5 satır bilgi edinin. Tamam hocam sizsiniz ) anlattığınız şeylerin tartıştığımız şeylerle alakası yok.