Anonsurf ve TorGhost, internete anonim bir şekilde bağlanmayı sağlayan araçlardır. Ancak, iki araç arasında birkaç farklılık vardır:
- Anonsurf, bir Linux dağıtımında kurulu olan bir araçtır. TorGhost ise, bir Python betiğidir ve herhangi bir işletim sisteminde çalıştırılabilir. Bu nedenle, Anonsurf sadece Linux kullanıcıları tarafından kullanılabilirken, TorGhost herhangi bir işletim sisteminde çalıştırılabilir.
- Anonsurf, Tor ağını kullanarak internete bağlanır ve kullanıcının internet tarama faaliyetlerini gizler. TorGhost ise, Tor ağına bağlanır ve kullanıcının IP adresini değiştirir. Bu sayede, kullanıcının internette nerede gezindiği ve ne tür verileri açtığı gibi bilgiler gizlenir ve kullanıcının anonimliği korunur.
- Anonsurf, birkaç tıklama ile kurulabilir ve kullanımı oldukça basittir. TorGhost ise, daha fazla adım gerektirir ve kurulumu biraz daha zordur. Anonsurf'un kullanımı, komut satırından anonsurf'u çalıştırmak ve ardından internete bağlanmak şeklindedir. TorGhost'un kullanımı ise, Python betiğini çalıştırmak ve ardından Tor ağına bağlanmak şeklindedir.
Sonuç olarak, Anonsurf ve TorGhost, internete anonim bir şekilde bağlanmayı sağlayan araçlardır. Anonsurf, Linux kullanıcıları için kolay kurulum ve kullanım sağlarken, TorGhost ise herhangi bir işletim sisteminde çalıştırılabilir ve kullanıcının IP adresini değiştirir. Hangisinin daha uygun olduğu, kullanıcının ihtiyaçlarına ve tercihine göre değişebilir.