Forumda bulunan pek çok kişi de gördüğüm bir unsur var insanlar link çıkışı yapmaya çekiniyorlar.
Önden kısa bir yazıya özet geçeyim link çıkışı yapmanız demek link çıkışı yaptığınız sitenin sizi anahtar kelimede geçeceği anlamına gelmez.
Google günümüzde kullanıcı deneyimine önem veriyor. Bu sebepten ötürü bizim de içeriklerimizi buna göre hazırlamamız lazım.
Eğer ki bir içeriğimizde bir başka konuyu yada konunun bütününü merak edenler için bir kaynağa link çıkışı yaparsak bu hem kullanıcı deneyimine + sağlar hem Google'ın gözünde içeriğimizi daha sağlam gösterebilir.
Bizzat deneyimlediğim bir örnekle açıklayayım.
Bunu denediğim siteden kat be kat daha fazla hitli, otoriter bir site A içeriğine bir yazı hazırlamıştı ve içerisinde A içeriğinin alt başlığı olarak B içeriğine de değiniyordu.
Bu sebepten ötürü A ve B anahtar kelimelerinde sıralaması vardı.
Bende kendi web sitemde B anahtar kelimesine bir içerik hazırladım ortalama düzeyde ve A içeriğini merak eden kullanıcılar için daha genel kapsamda olduğu için aslında rakibim olması gereken siteye link çıkışı yaptım.
Günün sonunda ne oldu? B anahtar kelimesinde rakip sitenin önündeyim şu anda.
Tabii ki bu demek değil ki A anahtar kelimesinde A anahtar kelimesini hedef alan bir siteye link çıkışı yapın vs. vs. anlamında söylemiyorum. İçeriğinizi tamamlamak, eksiklerini arayabilecek kullanıcıların ihtiyaçlarını doldurmak için yada kullanabilecekleri, ihtiyacı olabilecek araçlara yönlendirmek için kullanın.
Amacımız kullanıcılara daha güzel bir içerik sunmak ve aradıklarını bulmalarını sağlamak. Buna göre hareket ettiğiniz vakit günün sonunda Google sizi ödüllendirir.
Buna ek olarak her içeriğinizde link çıkışı yapmak zorunda değilsiniz Rank Math bunu bir hata olarak gösterse de böyle bir kaide yoktur.
Kısa bir örnekle bilgilendirmek istedim sizi umuyorum bilgilendirici olmuştur
Update:
1 hafta falan oldu aslında ancak 1. sıradayım artık