Piyasayı öldürenler var maalesef
Bir kaç sene önceye kadar en düşük yaptığım web sitesiyle kiramın %80 civarlarında karşılıyordum şuan ise yanından bile geçmiyor
Web sitesi en düşük 2.500 TL den başlayan fiyatlarla diyorum çok dedin diyorlar
E ticaret 5000 TL başlıyor diyorum ha 5000 mi ?
Dün başlangıç fiyatı 5000 dedim eticaret sitesine adam ben seni birazdan arıcam dedi kapattı ne aradı ne gördü
Yani bilmiyorum ne olacak bizim piyasa
Herkese iyi günler dilerim,
Uzun yıllardır web/medya sektöründe fiyatlarımız hep sabit kaldı. Ancak son iki asgari ücret artışıyla birlikte artık bu rakamlar yetersiz kalmakta. Elbette bu bir serbest piyasa ancak genel anlamda bu piyasayı oluşturanlar da bizleriz. Örneğin 2018'de wordpress hızlandırma hizmeti 200tl idi ve günümüzde hâlâ ortalama 200-250 bandında bir piyasa var. Makale, grafik tasarım veya hesap satışı gibi alanlarda taban fiyat artışı nedeniyle piyasa az bile olsa hep yükselirken, web tarafında piyasa genel anlamda sabit kalmakta.
Domain, hosting/sunucu, makale, logo, ve hatta ocakta yaşanacak muhtemel premium üyelik zamları gibi tüm maliyetlerimizin yükseldiği bir durum söz konusu.
Tüm bunların yanında yaşamsal giderlerinde göz önünde bulundurulması gerek.
Nasıl bir oranda zam planlıyorsunuz? Mevcut piyasayı yıllardır sabit tutsak bile 2023 Ocak veya şubat ayı gibi bu şekilde bir tutumun mümkün olabileceğini düşünmüyorum.