videovevideo adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
3. yazışım gözden kaçıyor hala diye tekrar yazayım da.
Ekonomi bilimi uzun yıllar süren doğru bir strateji isteyen uzman kadroların yapması gereken iştir.
bizim burada yazdıklarımız iyi dilek ve sohbet sadece.

Yanlış siyaset zaten ekonominin bozulma nedeni.
ona bakarsak hukuktaki eksiklik bile bizim ekonomimize olumsuz etki yapıyor. Hem de çok ciddi miktarda.

Ama son aylarda yaşanan ve gördüklerimiz sonucuda anormal zam sorunu olduğu ortada.
kısır döngüye girdi. Buna profesyonel bir müdahale olmadan nereye kadar gidecek.

maliyeti artan sektöre göre yapması gereken zammın çok üstünde zam yaparsa domino etkisi olarak her sektöre olumsuz yansıyor.

benim isteğim diyorum ki uzman birimler her sektörü inceleyip bir kontrol mekanizması kurarsa belki bir nebze panik ve olumsuz havanın önüne geçilir.

Ben kolaya kaçıp birileri zam yaptı diye ekonomi bozuldu demiyorum zaten . Veya hükumeti korumuyorum .

açık ve net içimden geçen fikri söylüyorum.

ve hepimizin yaptığı sadece sohbet ülke ekonomisi yönetmek yıllar suren doğru politikalar ile olur.

Allah herkesin çarşısına pazar versin. Sevgiler : )
Hocam ben de son kez tekrar yazıyorum.
Sen işletmelerin fiyatını kendin belirlemek ya da devletin belirlemesini istiyorsun ve fiyat artışlarını maliyet artışları ile sınırlanmasını istiyorsun.
Bu serbest ekonomi değildir, bu merkezi planlamalı sosyalist bir ekonomidir.
Ve devlet sadece gösteri yapabilir, bir kaç garibana ceza keser.
Çünkü işletmelerin fiyatlarını devlet belirlemeye başlarsa raflarda ürün bulunmamaya başlar, karaborsacılık kurumsallaşır.
Son sözüm Merkez Bankası faiz indirmeye devam ederek senin cebinden para çalıyor bundan şikayet etmiyorsun.
Ama cebindeki para değersizleştiği için zam yaparak o paradan daha fazlasını talep edenlerden şikayet ediyorsun.
Bu iş bu şekilde çözülmez.
Sen enflasyonun asıl kaynağı olan iktidardan satıcıları denetleyerek enflasyonu düşürmesini bekliyorsun.