redheads adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba arkadaşlar. dile kolay bir yılı geride bırakacağız. yılın bu son günlerinde, bundan yaklaşık 11 ay önce giyim sektörü üzerine başladığım e-ticaret serüvenimden sizlere bahsetmek istedim. önce kronolojik olarak, daha sonra da kendi yorumumu katarak süreci size aktaracağım.

1- sıfırdan websitemi kurdum.
2- piyasada benzerleri zor bulunacak desenleri jeans, tişörtlere baskılatıp, websiteme ekledim. ( üretici olmadığım için tedarikçiler ve baskı firmaları ile anlaşarak süreci dropshipping usulü yürüttüm. )
3- şahıs işletmemi açtım. yasal ve faturalı satışa başladım.
4- markalaşmaya önem verdiğim için kendi markamızın ismini taşıyan tasarım jeans, tişört, sweatler eklemeye başladım.
5- bu süreçte marka biraz bilinir olmaya başladı. birçok üniversitenin gençlik kollarından sponsor olmamız için teklifler gelmeye başladı.
6- trendyol mağazası açtım.
7 - webview olarak android uygulaması yarattım.
8 - işletmeye özel, resmi bir telefon numarası aldım.
9 - siparişlerimiz arttı. kendim ürün ürettirmeye başladım.
10 - ürün grubunu genişlettim. ( eşofman altı, şort vb. satışı başladı)
11- müşterilerim için sms sistemi kurdum
12- giyim-moda alanındaki güçlü bazı keywordslerde google ve trendyolda birinci sıralara yükseldik.
13- tüm bu süreçte +1300 sipariş aldık. (:
14- ve bugün.. türk patent ve marka kurumu onaylı resmi olarak bir giyim markası olduk (:


mevcut ekonomik koşullarda ve devletin de genç girişimcilere hiçbir imkan sunmadığı ülkemizde; her türk vatandaşı gibi ben de işe sermayem olmadığı için dropshipping modeli ile başladım. ANCAK iş modelini birçok açıdan bildiğimiz dropshipping modelinden ayıran bazı küçük nüanslar oldu. işin rdürülebilir olması, markalaşmak, piyasa rekabetine girebilmek için kendi hazırladığımız tasarımları satmak müthiş bir fırsat oldu. çünkü bu sayede biraz daha monopol piyasanın içinde kalmış oldum. Yani alternatifi mümkün olduğu kadar bulunamayacak şeyler ürettirmek, piyasadaki rekabet ortamından biraz da olsa beni sıyırdı. önceliğimiz de hala bu yönde. basic olmamak (: bu bir tercihten çok zorunluluktu. fakat artık eşim ve ben artık aykırı görünmeyi çok seviyoruz (onun bundan haberi yok) < 33

son olarak size bir tavsiye verebilecek olursam tecrübelerim bana şunları söyletir:
yaptığınız iş dropshipping bile olsa işten uzun vadeli beklentileriniz olmasını; markalaşabilmek için sürdürülebilir modeller denemeniz, olmaz diyenlere kulak asmamanızı tavsiye ederim. eğer basamakları birer birer çıktığınıza eminseniz vergilendirmeler, bozuk ticaret ahlakı, ekonomik zorluklar ve türk insanının ticarete bakış açısı dahil hiçbir şey sizi durduramaz. yeter ki siz temelinizi güçlendirin ve işe amazon dropshipping eğitimi satın almakla BAŞLAMAYIN!

sağlıcakla kalın. tekrar görüşmek üzere. happpyyy neeeww yeaaarsssssssssssss 🎅🏻
Dropshopping ile başladığınız söylüyorsunuz ama işin başlangıcında sıfırdan web sitesi başlıyorsunuz Üretici değilsiniz ama baskı ve tedarikçilerle anlaşıyorsunuz bugunun şartlarında sermayesiz hiç kimse hayallerinizin peşinden gitmeniz için destek olmaz,android sistemi kurmuşsunuz özel telefon hattı falan ve bunları da hep sermayesiz yapmışsınız bunlar hiç inandırcı değil.
1100 satışta aylık 100 adet demek çok iyi rakam değil.