Çok faktör var, ikisine de bindim, c200 genç işi değil, performans aracı hiç değil. Konforu eh işte seviyesinde hatta benim boy 1.90 olduğu için sığamadım bile C serisi bana itici geliyor. Klasman farkı var diye düşünüyorum. Sonrasında A6 almıştım, A5'e geçiş yaptım bir süre, sonra evlilik vs. olunca şu anda da bir Q7 kullanıcısıyım. Audi bazı noktalarda çok cimri davranıyor, örneğin multimedya, araç içi kullanışlı depolama vs. alanları. Örneğin gözlük kabı ve derin kol dayama yeri yok, multimedyası ciddi anlamda dandik audinin ama mercedesin de öyle. 2020 sonrası düşüneceksen bilemem tabi. O zaman ikisinin multimedyası da değişiyor 2018-19'dan sonra galiba.

A5 konfor ve performans olarak kesinlikle tatmin eder, ayrıca duruşu her zaman gençler için daha cezbedicidir. Şu güne kadar 3 BMW, 1 mercedes ve 4 farklı audi araca bindim ve audi benim vazgeçilmezim oldu.

Yaşın +35 falan ise mercedes denenebilir ama kalıplı biriysen deneme bence.
Ama yaşın 35 altındaysa audi a5 iyi bir tercih, 35 üstüyse de iyi bir tercih ama a5 değil bu kez.

Aslında başta dediğim gibi klasman farkı var, birisi biraz daha performans, gençlik ve spor tarzı bir araba (A5), birisi ise performansı rakibine göre düşük, konforlu ve sağlam bir araba. Çocuk falan varsa mercedes, bekarsanız a5 gibi çeşitli kriterler de önplana çıkıyor bu karşılaştırmada tabi.

Şimdiden hayırlı olsun.