Merhaba yaklaşık 4 ay önce çok uygun fiyata 2.el macbook air m1 cihaz aldım. 4 aydır kullanıyorum fakat pek alışamadım windowsta kolayca yaptığım şeyler gerçekten zamanımı almaya başladı. Zamanla alışırım dedim fakat 4 ay oldu sadece alışma olarakta değil basit basit şeylere ekstra para vermem gerekiyor, bazı uygulamalar macbookta çalışmıyor. Şimdi bu cihaza windows kurup kullanmak da saçma olur. Sizden öneri almaya geldim.
Sizce zamanla macbooka alışılır mı yoksa satıp buna benzer bir windows cihaz mı alsam ?
(Macbook alternatifi güçlü hafif laptop önerilerine açığım)
Sadece internette gezecekseniz macbook çok iyi fakat onun dışındaki işlemler beni zorlayıp zamanımı alıyor.
Edit: Macbook şıklığında ve fiyat aralığında olan windows cihaz da bulamadım. Tipi ve fiyatı benzeyen windows laptopların özellikleri M1'e göre çok zayıf.
Son edit:
Bence MAC'i öven arkadaşlar da gömen arkadaşlar da haklı. Aslında bu başlığı macbooka sinirlenip açmıştım son olarak yorumlamak gerekirse şarj ısınma kasma donma bu tip problemler yaşamıyorsunuz, tablet gibi elde gezdiriyorsunuz, uzanıp göbeğinize koyup touchpad ile takılıyorsunuz. FAKAT macos işletim sistemi insanı gerçekten yoruyor buna hazırlıklı olun. Öyle 1 ayda alışma gibi bir durum kesinlikle olduğunu düşünmüyorum. Genel olarak birkaç haftada kavrıyorsunuz fakat aklınıza hiç gelmeyen kullanım sırasında denk geldiğiniz ara ara ufak tefek işlemlerde sizi çok yavaşlatıyor. Her şeye ekstra para harcamak gerekiyor onun alternatif bedava olanını arıyorsunuz vs vs. Macbooku para biriktirip almış teknoloji meraklısı biriyseniz veya yaşınız küçükse o hevesle bu cihazın her şeyini öğrenirsiniz ve biraz gereğinden fazla savunursunuz.
Macbooka performans stabillik pil ve estetik açıdan alternatif fiyatı da macbooka yakın bir windows cihaz olsa macbook yerine tercih edilebilir ama bence şu an için tam olarak böyle bir cihaz yok. Appleın iphone cihazlarda olduğu gibi macbooklarda da eksiği çok gibi görünüyor. Steve jobsın 15 yıl önce yaptığı şeylerin ekmeğini yemeye devam ediyorlar.
Yorum ve tavsiyede bulunan tüm arkadaşlara teşekkürler
Evet maalesef kullanımı Windowstan geçince zor geliyor ya da uygulamalara para verme kısmına gelince tat vermiyor olabilir haklısınız.
Fakat Batarya Ömrü, Kullanım süresi, Stabilite vb. durumlar için diğer cihazlar maalesef çoktan sınıfta kalıyor.
2015 Model MacBook Pro Early modeli bulunuyor. Pil döngüsü 854 oldu bugün.
Full Ekran aydınlatması açık şekilde minimum 4-6 saat arası kullanıyorum. Taşıması kolay ve saçma sapan kilitlenme kasma vb. durumları bulunmuyor. Bunun haricinde ofisimde iMac var ve Macbookta kullandığım dosyayı, müşteri data vb. durumları saniyeler içerisinde hem iMac hem de iPhone tarafına airdrop ile atabiliyorum.
Kısacası kolaylıklar ve paranın değerinde durması + size uyum sağlaması açısından Apple ürünleri her zaman tercih sebebi olacaktır.
Ama tek başına bir cihaz kullanıldığında sadece batarya ömrü, pil kullanım süresi vb. bile yeterli aslında