phpxtr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Opcache eklentisini aktif etmiştim 0.22 saniyede açılıyor artık site sanırım memcache sorguları cachelemiyormuş bahsettiğiniz optimizasyon eksikliği olabilir. Biraz daha hızlandırma testleri için alttaki verdiğiniz örnekleri uygulamaya çalışacağım hocam teşekkür ediyorum. Bu arada wp-config ile WP Cronlarını önceden kapatmıştım. Fast CGI felan test etmek isterim aslında ama belirttiğiniz fonksiyonlar temada mevcut mu emin değilim o yüzden deneyemiyorum. Birde cPanel üzerinde nginx kurulu sanırım engintron olarak kurmuştu optimizasyon yapan arkadaş.
OpCache PHP dosyalarını belleğe alır ama genelde default olarak aktif gelir. Aslında OpCache için de konfigüre ayarları var ama çoğu zaman sunucuyla uyumlu geliyor. Sadece çok fazla PHP kullanılıyorsa konfigüre etmekte yarar sağlıyor. Verdiğim örnekler normal sitenizi rahatlatmak için birtakım çalışmalardı ve büyük ihtimalle işe yarar. WordPress'te cron kapatmaya gerek yok.

Cron aktif çalışabilir o önemli değil. Önemli olan cron faaliyetlerini düzgün kullanmaktır. Aynı zamanda FastCGI deneyebilirsiniz. Baktınız ki sitede bozulmalar var, sonrasında geri kapatabilirsiniz. Unutmayın, FastCGI siteyi statik çalıştırır yani sayfaları ziyaretçilere dinamik değil de düz HTML olarak sunar. Böylece sitenin hızı 10 kat daha artmış olur. Bu arada cPanel değil de DirectAdmin ona göre hem daha ucuz hem daha güzel ama fark etmez elbette yine konfigüre edilebilir size kalmış.

phpxtr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Evet Litespeed cache eklentisini kullanmamam gerekiyor aslında fakat bazı özelliklerinden faydalanmak için kurmuştum değiştirmek biraz zor geldi açıkcası Litespeed lisans ücretleri yüzünden onu kurmayı düşünmedim hiç. Sizin önerdiğiniz bir eklenti var mı acaba güzel deneyimler edindiğiniz
Litespeed eklentisinin şu anda boşuna yüklü durduğundan emin olabilirsiniz. Gerçekten boş yere yer kaplıyor ve hiçbir faydası yok. Kaldırırsanız emin olun daha mantıklısını yapmış olursunuz. Önceden de belirttiğimiz gibi, sunucu Litespeed değilse eklentisini kurmanın hiçbir anlamı yok. Hatta Nginx sunucuya kurulduğu için sitenizi daha da yavaşlatma durumu var çünkü kendiyle alakası olmayan bir sunucuda çalışıyor.

Eklenti kurmak yerine isterseniz kendiniz biraz düzenleme yaparak siteyi iyileştirmeye çalışın daha iyi olur. Hiç uğraşamam buna vaktim yok diyorsanız Rocket eklentisi işinize yarayabilir. Hiç eklenti kullanmadan yapılmasını öneriyorum ama dediğim gibi tercih size kalmış artık. Sonuç olarak, iyi optimize edilmiş bir sunucuyla site açılış sürenizi iyileştirirseniz, diğerleri bir şekilde halledilir.