1) Plesk, cPanel veya linux kullanım bilginiz var ise direkt nginx üzerinden kurulum yapacaksanız CentOS 7 öneriyorum. Bilginiz yok ise direkt otomatik kurulum ile Plesk Panel kurabilirsiniz. Aralarındaki farkı açıklamam gerekirse biz websitesi kurarken en stabil ve en az performans tüketen işletim sistemini tercih ediyoruz çünkü olası bir saldırıda işlemci üzerine yük bindiği için ek kullanım ne kadar az olursa o kadar faydalı oluyorlar ve bu seçenekler arasında Debian ve CentOS en az tüketim yapanlar. Düşük bir sistem kullanmıyorsanız Ubuntu seçip işlemlerinize devam da edebilirsiniz.
2) VDS üzerinde Cloudflare elbette kullanmalısınız çünkü kullanacağınız IP size saldırı atmak isteyecek kötü emelli kişilerin eline geçerse saldırmaları daha kolay olur ve bu da işlerinizi olumsuz etkiler.
3) Satış yapmıyorsanız pek fark yok desem yeridir o kadar ücret vermeye gerek yok Plesk Panel seçin rahatınıza bakın.
4) NS1 ve NS2 ön eklerini direkt cloudflare yapıp oradan backend IPnize yönlendirebilirsiniz. Eğer satış yapacaksanız kendi NS ön eklerinizi oluşturup domainleri kendi (Plesk seçtiğinizi varsayarak söylüyorum.) Plesk panelinize bağlayabiliyorsunuz.
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. 4. kısımdaki cloudflare ypaıp oradan backend ip nize yönlendirebilirsiniz kısmını anlamadım. Benim bildiğim nameserverları Cloudflare'inkilerle değiştirince artık onun tanıdığı paylaşımlı IP kullanılıyor diye biliyorum. VDS'imin tanıdığı paylaşımsız IP'yi Cloudflare ile birlikte kullanma şansım varsa çok güzel olur.
Not: Satış yapmıyorum. Kendi sitem için alıcam.