tahsinyaman adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam merhabalar,

Kısaca kendimden bahsetmek isterim.

Ben 35 Yaşında sözde yazılımcı. Şimdinin Sistem Uzmanı olarak görev yapıyorum. Yaklaşık 14 sene istanbul'da bulundum ve Çengelköy ve Ataşehir olmak üzere 2 restoran sahibi oldum. 5 seneye yakın faaliyette olan restoranlarımı Pandemi döneminde çok büyük kayıplar vererek kapatmak zorunda kaldım. Pandemi döneminin bende ki yarası yaklaşık 570 Bin TL oldu. Bugün ise tam tamına 438 Bin TL borcum var. Tüm bunlar yetmezmiş gibi Bu dönemde babam çok büyük bir operasyon geçirdi neredeyse 2 yıl oldu hayati riski hala devam ediyor.

Bu 2 yılda cebimde 10 TL olmadan ailemin yanında sığıntı gibi yaşadım. Bunaldım, sıkıldım, nefes alamaz hale geldim. Arkadaşlarımla bile dışarı çıkmadım. Hastalıklar baş göstermeye başladı. Vücutta pul pul dökülmeler, strese bağlı deri hastalıkları baş gösterdi. Tedavi için ilaç alacak parayı bulmakta zorlandım inan. Eşe dosta web siteleri yapmaya karar verdim. Bu forum da benim için çok değerli bir arkadaşımız var o sağ olsun Kurumsal temalarını paylaştı benimle. 3 5 derken para kazanmaya başladım. En azından kendime olan güvenim geldi.

Yukarıda anlattıklarım şu ana kadar yaşadıklarımın sadece %3'ü oranındadır.

Diyeceğim şudur.
Bu dönemler nefes aldığımız zaman boyunca var olacak şeyler. Önemli olan senin sağlığındır. Her şey ama her şey bir şekilde tekrar yerine konabilir. Daha fazla çalışabilirsin, daha fazla emek verebilirsin ve hiç ummadığın bir anda hayal ettiğinden çok daha başarılı işler yapmışsın. Bunları yapabilmek için tek ihtiyacın olan "sağlık". Sağlığın elden gittikten sonra ne yapsan boş.

Bu tür düşünceleri kafandan çıkarmaya çalış. Beyin dediğin organ bütün hastalıkların anahtarıdır. Ne kadar temiz ve arınmış bir zihne sahip olursan güzel günler o kadar yakın olacaktır. Yeter ki kafandaki zehirli düşüncelerden sıyrıl.
Eğer bir faydam olacaksa dertleşmek istersen seve seve dert yükünü hafifletmeye çalışırım dostum.

Bu günler tekrar geri gelmeyecek. Kıymetini bilelim.

Herkese iyi forumlar dilerim.
Allah razı olsun kardeşim derdi veren de Allah'tır sıkıntıları çözen de Allah yanlış insandan yanlış yoldan esirgesin.PM ulaştım.