Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam ben yanlış yere saptırdığımı düşünmüyorum. kısaca demek istediğim ve anlattığım asgari ücret kazanan birisine kızın babasının kızını vermek istememesi ve kızın da asgari ücretle çalışan bir kişiye "daha fazla kazanacağın bir iş bul. yoksa evlenemeyiz" demesi şuanki Türkiye şartlarında gayet makul bir durum.

Çocuk yapma konusunda da. Evlenip de maddi durumumuz el vermiyor diyerek çocuk yapmaktan vazgeçen ya da vazgeçecek var mıdır bilmiyorum. Ama evlilikkten ben dahil çoğu kişinin beklentisi evlat sahibi olmaktır. Maddi durumu olmayan da çocuk yapıyor ve aileleri destek oluyor ve 30 yaşında bir kişiye de babasından doğalgaz parası, ev kirası parası almak zoruna gidiyor. seçim arkadaşların tabii. herkesin kendi hayatı.
Hocam, kızın bir vasfı olmayıp babası utanmadan vermiyorum diyorsa bu geri kafalılıktan başka bir şey değildir. Siz kendinizi buna inandırmışsınız, bunları da başkalarına inandırmaya çalışıyorsunuz. Dediklerime gelirsek, ben ömür boyu çoluk çocuğa karışmasınlar diye bir şey yazmadım. Beraber 2-3 yıl çalışıp, birikim yaparlar ve çocuk yapmaya hazır oldukları zaman yaparlar zaten. Yazdıklarımı düşünüp okursanız uzun uzun yazmazsınız