Dostlar merhabalar, çoğumuz en azından kendi adıma konuşayım uzun zamandan beri içerdeyiz. Kimimiz ortalama düşürerek ekleme yaptı, kimimiz halen bekliyor vs.. Bu kadar bekleyişin ardından ve halen sabırla beklerken işi artık şansa bırakmamak adına, son dönemlerde çıkan fud haberler ve borsa batış meseleleri sebebi ile soğuk cüzdan almaya karar verdim. Sİparişi de verdim. Seçimim Ledger Nano X'ten yana oldu. Lakin tecrübeli arkadaşlara bilmediğimden soruyorum; Takıldığım ve anlamadığım birkaç soruyu yöneltmek istiyorum:
ERC-20 ağındaki bir coini yine aynı ağ üzerinden soğuk cüzdana çekebiliyoruz, aynı ağ üzerinden gönderiyoruz bunlar tamam. Asıl merak ettiğim soru;
- CoinmarketCap sitesinden bazı birimlerin bulunduğu ağa baktığımda, ağın BNB Smart Chain olduğunu görüyorum. Bu birimi soğuk cüzdana yine aynı şekilde BEP20 ağıyla çekeceğim tamam ama; diyelim ki binance çöktü, battı, bitti, gitti vs..
1- *Bu birimleri soğuk cüzdana çeksek bile, binance batınca bu ağ üzerindeki birimler de çöp olur mu?
*Örneğin DOGE BNB Smart Chain ağında değil mi? EVET.. Ben dogeleri soğuk cüzdana çektim ama Binance battı gitti. Bu dogeler soğuk cüzdanda olsa bile binancenin bitişi, o birimleri çöp eder mi?
Bu ağ meselesini vs çözemediğimden soruyorum, mantığını anlamaya çalışıyorum.
2- Soğuk cüzdan kullanan arkadaşlar bilirler, birimleri tekrardan borsaya gönderdiğinizde, birimlerin attığınız borsadaki görülme süresi ne kadar oluyor? Bununla alakalı bir endişe taşımalı mıyız?
3- Soğuk cüzdana aktarma vs işlemlerindeki ücretler yüksek midir?
Son olarak, güvenlik kelimelerinin unutulması, çaldırılması vs durumları haricinde "Dikkat et" diyeceğiniz bir tavsiye var mıdır?
Şimdiden Teşekkürler Dostlar..
Her şey mümkün demekle başlıyorum. Sorulacak çok soru, milyonlarca da cevabı var. En güzeli ise şu, 2-3 aylık gelirinizle yerine koyabileceğiniz bir miktar ile 20-25 gönlünüze göre sepet yapın, yatırın ve unutun gitsin.
Evet binance batarsa bep ağı da çalışmayabilir, ama çalışa da bilir. Bep-20 deki coinler, binance batarsa kendilerini farklı bir ağa da taşıyabilir. Ya da taşımayabilir.
Buradaki asıl mevzu dikkatten kaçıyor ki o da şu ;
Gerçekten bir şeyler yapmak isteyen kişiler ve projeleri, birden çok ağı destekliyor. Binance ağında çıkan projelerin çoğu, giden trende yer alıp kaza yapana kadar işini görmek. Yayınlaması ucuz çünkü.
Şimdilik en sağlıklı olanı, birden çok ağı destekleyen projelerden yatırım yapmak. Sonuçta bu yatırım, ağ çalışmaz, proje batar, aksilikler olur, her zaman soru işaretleri olur.
Bu sorularla uğraşmak istemeyen zaten yatırım fonu alıyor vesselam.