Kaybolan çok ırk var, yeni doğmuş olan da çok ırk var, açıkçası bunun tespiti epey zor ve bunun üzerine hala çalışmalar devam ediyor. Keltler, İyonlar, Vizigotlar, Ostrogotlar, Frigler, Galyalılar, Vandallar, Lombardlar, Alanlar, Saksonlar, İskitler, Traklar, Troyalılar, Lidyalılar neredeler ne yapıyorlar, hangi toplumların içinde asimile oldular doğru düzgün belli değil. İngiliz ırkı mesela çok karışık, asıl yerli halkı Britonlar ve İskoçlar ile bir kısım Keltler sonradan gelen Saksonlar ve Anglolar ile bazı Roma kabileleri iç içe yaşıyorlar ve yetmezmiş gibi bazı Nordik kabileler de geliyor, ortaya İngilizler çıkıyor. Türklere gelince, ben Osmanlının Türk olduğuna inanmıyorum, en azından hanedanının Türk olduğuna inanmıyorum. Oğuzların kayı boyu efsanesi Osmanlı kuruluşundan çok çok uzun zaman sonra fethedilen yerlerdeki insanların daha kolay kabul etmeleri için uydurulmuş bir efsanedir, çok farklı kaynaklardan okumuştum bu bilgiyi. Bu arada Bulgaristan da esasen Türk kökenli, Bolgar Türklerinden gelme fakat bulunduğu coğrafya ve etkilendiği kültür Türklerden epey uzak olduğu için zamanla bambaşka bir yere evrilmişler. Sanıyorum Hazar Türkleri de Yahudiliği benimsemişti. Dinlerin Türklük ile alakası yok, bende Müslüman değilim ama Türküm, bu her ırk için geçerli elbette.
Boşnaklara eskiden Boşnak Türkü denirmiş bu arada fakat bununda sebepleri var, Boşnakların bir kısmı Türküz der bir kısmı demez. Makedonya içinde de çok sayıda Türk var hatta Türkçe yerel dil olarak konuşuluyor fakat kimse Makedonlara Türk demiyor. Bu arada Macarların da soyunun Hun İmparatoru Attila'ya dayandığını söyleyebiliriz fakat Macarların çoğu Türkler ile alakası olmadıklarını söylüyorlar, zaten dilleri ve genleri de bunu doğruluyor, üstelik Avrupa tarihinde çok eski kadim bir yerleri var Macarların ama Attila oralarda sevilen bir karakter. Avrupa Türkleri konusunda dikkate alınması gereken Osmanlı'nın göç ve asimile politikası, Anadolu içlerindeki yerel halkı alıp Doğu Avrupa topraklarına yerleştiriyorlar ve zamanla zaten müslüman olan bu halk Slav toplumlar ile etkileşime giriyor, ortak bir kültür oluşturuyorlar, onların kültürlerinden esinlendikleri gibi kendi kültürlerini de onlara aşılıyorlar ve ortaya Balkan Türkleri diye bir olay çıkıyor. Mübadele zamanı çok sayıda Balkan Türkü yeni doğan Türkiye Cumhuriyeti'ne geliyor fakat çok çeşitli sebepler ile oralarda kalmayı seçenlerde milyonlar ile ifade edilebilir. Bosna konusunda da hatırladığım kadarı ile Sırp ve Hırvatların bulunduğu Coğrafyaya Anadolu Türkleri yerleştiriliyor ve zamanla kendilerine Boşnak deniyor. Tek bir Türk ırkı yok bu arada malumunuz, o yüzden Boşnakları Türk kabul etsek bile tam olarak ne Türkü olduklarını bilmemiz epey zor. Benim merak ettiğim bu konu nasıl açıldı ve nereden çıktı dostum