merhaba hocam benzer bir durumu geçen sene bu zamanlarda yaşadım. Okuduğum bölüm ve yaptığım işler gereği gözden yana sıkıntılar çekiyordum örneğin 4-5 metre uzağımı bulanık görüyordum bununla ilgili birden fazla göz doktoruna gittim ancak göz testlerinin tamamını geçiyordum kendimi asla doktorlara gözlerimin bozuk olduğuna inandıramadım. Daha sonrasında yakın çevremin tavsiyesi ile mavi ışık filtreli gözlük satın aldım. Aslında bu gözlüğün asıl amacı telefon bilgisayar gibi dijital ekranların yaydığı zararlı mavi ışığı yansıtarak göze temasını engellemek ve gözleri dinlendirmek. 5-6 ay boyunca tam zamanlı olarak bilgisayar başında olmadığım zamanlarda bile gözlüğü kullanmaya devam ettim ve resmen gözlük beni tedavi etmiş oldu. Şu an bulanık görme problemim yok ancak halen bilgisayar ve telefon başındayken gözlük kullanımına özen gösteriyorum. Marka vs vermem sizi yanlış yönlendirme olacağı için etik bulmadım marka vs paylaşmıyorum ancak küçük bir googlelama ile mavi ışık filtreli gözlük markalarını bulabilirsiniz. Derecesiz olduğu için reçeteye ihtiyaç olmuyor. Atasun gibi zincir gözlük mağazalarında güneş gözlüğü alır gibi kolayca temin edebilirsiniz. Ancak burda handikap olarak şunu belirtmeliyim hazır olarak satılan mavi ışık filtreli gözlükler kullanıma bağlı olarak çizilme yapıyorlar. Eğer imkanınız varsa bir doktora gidip mavi ışık filtreli gözlük için reçete yazdırıp kendinize özel çizilmelere vs dayanıklı gözlük yaptırmanız yönünde olacaktır. Tabi göz polikinliklerinde randevu bulmak ayrı bir işkence ona bu konuda hiç girmeyeceğim. Sonuca bağlamak gerekirse bence öncelikle mavi ışık filtreli hazır gözlük temin edin. Baş ağrınızı ve yaşadığınız sorunları 2-3 ay gibi sürelerde gözle görülür oranda azaltırsa doktor gözetiminde yeni kaliteli bir mavi ışık filtreli gözlük edinebilirsiniz.