Tüm yazılanları hayretle okudum... Gerçi bende özelde çalışıyorum ve kendi alanımla yani eğitim sektörüyle ilgili rezillikleri biliyordum ama bilmediğim neler neler varmış yazık. Herkes neden kpss ile devlete atanmaya çalışıyor sorsunun cevabı yukarıda yazılanlar esasında. Eğitim sektörü tam anlamıyla bataklık derken başka sektörlerinde bu kadar kötü olması zaten çökmüş olan moralimi iyice bozdu.. Neden bu kadar vahşi, acımasız, saygısız, doymaz bir iş piyasamız var anlamıyorum.. Bir yakınım ki lise mezunu intelde çalışıyordu. Anlattıklarını duyunca okuduğum üniversiteyede çalıştığım sektörede lanet ettim. Lise mezununun altına 2 yılda bir sıfır son model araba, aylık benzin gideri ve tüm sosyal haklar ile her kur artışında zammı duyunca geçen yıllarıma yandım. Şimdi Asusa geçti. Çünkü İntelde kademe almasını Türk müdürler engellemiş. (Neden her yerde bu kadar rezillikler bizden çıkıyor?) o da çekip gitti, şimdi Asusta çalışıyor. Geçen kanal müdürü olmuş artık ne demekse sormadım. Yine son model araba tüm haklar başlayınca anlatmaya kes dedim. Moralim iyice yine bozuldu. Bunları Adana'da toplantıya çağırmışlar. Otel olarak Hilton!!! ve tüm masraflar şirkete ait. Abi yataklar o kadar yumuşaktı ki rahatsız oldum yerde yattım deyince koptum.. Şuraya bak. Adamların elemanına veriği değere bak. Birde yukarıda yazılanlara. Bizim kursların müdürlerini geçen yaz toplantıya çağırmıştı Türkiye'de büyük!!! bir eğitim kurumu. Pansiyon gibi bir yer ve masraflar müdürlere ait

Yok yok insan değer yok bu ülkede. Vahşi ve acımasız bu sektörden kurtulup kendi işimi kurmak içinde artık ne yaş olarak ne de moral olarak kendimde güç bulamıyorum. Özellikle bayanlara ve yeni başlayanlara yapılan haksızlıklar, en ufak problemde suçlamalar, yalanlar, verilmeyen sosyal haklar, ucuza adam çalıştırmalar, maaşları geç ve keyfi ödemeler ile tükenen yıllarım. Önceden bu ülkeden gitmek isteyen gençlere kızıyordum ama artık bırakın kızmayı hak veriyorum. Devlet ne yapsın bu vahşilere. İnsan insan olmadıktan sonra bu açgözlülükle biz daha çok ağlarız. Önce ahlak önce dürüstlük önce insan.. En ucuz kiranın 5000 TL olduğu ülkede neredeyse 5000 TL ile eleman aramak! Biz ne yapıyor, nereye gidiyoruz?