Altının ons fiyatı sabit, görünürde dolar/tl artışı da yakın zamanda olmayacak gibi. Kripto piyasası öldü, kur korumalı sistemi de patlamak üzere. Yatırım aracı olarak tek seçenek borsa gibi geliyor bana, bu sebeple küçük yatırımcı da borsaya kayıyor. Yalnız seçime kadar yükseliş trendini koruyacağını sanmıyorum, önümüzde zorlu bir kış var. Michael Burry big short pozisyonu aldı. Dikkatli olunması gerek, hiçbir bilgi birikimi olmadan girmek akıl işi değil. Bir de yatırım yaparken analiz elbette yapılmalı ama önemli olan hangi şirkete yatırım yaptığınız. Şirket vizyonu, yönetim kadrosu, gelecek planları her türlü temel-teknik analizden daha önemli. Bir hissenin öyle birkaç günde, birkaç haftada yükselmesi reel bir yükseliş değildir, yatırım şirketlerinin keriz avıdır. İstedikleri gibi manipüle eder, şirketi yükselişti gösterip yatırımcı toplarlar, hisse %20-30 yaptı mı kağıtları tabana bir vururlar panikle %50 zararla küçük yatırımcıya sattırıp hisselerini toplarlar. Sözün özü ben borsayı en mantıklı yatırım aracı olarak görüyorum ama sadece işin ciddiyetini kavrayanlar için.