arenpi adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
değeril hocam. bu ücreter için zaten kesintisini alıyor. yüzde 20. bir kargo ücretini hem alıcının hem satıcının ödemesinin nesi mantıklı ?
Kimse zaten oh ne güzel iyi ki alıyor daha fazla alsın demiyor siz olayları kendi düşünceniz doğrultusunda çarpıtıyorsunuz. Önce dediniz ki 2 sene sonunda öğrendim gizli bir yerdeymiş gibi şimdi zaten komisyon alıyor bunları niye alıyor diyorsunuz. Keşke daha düşşe ama maalesef bu düzen bu şekilde. Orası adamların dükkanı ve çalışma şekilleri bu işinize gelmiyorsa çıkabilirsiniz. Ayrıca Trendyol'un reklam bütçesi tahmininizden çok daha büyük.

Defalarca kez yazdım son kez yazıyorum barem uygulamasının detayları bellidir. Sonuçta sizden ekstra bir şey de almadığına göre alıcı da kargo ücreti ödemeyi kabul ettiğine göre sizlik bir durum yok niye takıldınız buna bu kadar gerçekten anlamak güç. Hatta siz dua edin de alacak olan kabul etmiş müşteri sayınız çok olsun çünkü barem üstü kalırsa kargo kaynaklı fiyatlar çok yükseliyor ve satış yapamıyorum bu şekilde barem altı bırakıp fiyatı biraz aşağıya çekebiliyorum bu şekilde satış oluyor. Ek olarak genelde en azından kendi mağazam için konuşacak olursam ürün sayısını artırıp barem üstüne çıkıyorlar ve kargo ödemiyorlar zaten. Ne sattığınızı bilmiyorum ama mağazanıza tamamlayıcı ürünler de koyarsanız böylece onların da satılmasını sağlar, müşteriler de iki ürünü alınca kargo bedeli ödememiş olurlar.

Size daha ilginç bir şey daha söyliyim mesela çiçeksepeti her listelelediğiniz üründen 6 TL listeleme bedeli alıyor. Satış başı değil eklediğiniz ürün başı o ürün satılırsa bu bedeli alıyor. Üstüne bir de komisyon ödediğimiz halde kargoya ek olarak yüzde 1,95 ödeme altyapısı kullandırma gideri diye ekstra bir komisyon alıyor. Yani anlayacağınız dilde adam benim posumu öyle hayrına kullanamazsın ekstra para ödeyeceksin diyor.