ya arkadaş saygı saygı diye diye sektörü mahvettiniz ya allah aşkına saygı duyulucaksa bu işten ekmek kazanana duyulsun ne stratejisi müşteriler fiyatı belirlemez mobilya satan adam müşteriler bu fiyata alamıyor 20 bin den 10 bine düşüriyim demez fayans ustası millet metrakaresi 100 tl den yaptıramıyor 40 tl yapıyım demez tesisatçı demez elektrikçi demez neden yazılımcılar diyor yaw biraz yaptığınız işin farkına varın bu iş lahmacuncuya site yapmakla sınırlı birşey değil bu iş startup şirketine katalog sitesi açmakla sınırlı birşey değil inovasyon üretiyoruz biz bunun değeri 200 tl mi Türkiye piyasasında emeğinin karşılığını isteyen adam işsiz kalıyor kendi gözlerimle görüyorum çünkü 3 senedir yapıyorum evet belki sana göre tecrübesizimdir ozaman lütfen rica ediyorum siz sözleyin sizin ilk başladığınız zamanlarda statik site yaptırmak örnek veriyorum blog ne kadardı sizin zamanınızda iletişim bilgileri ve menü içeren gıda sektöründen birisine site yapmak ne kadardı rica ediyorum karşılaştırın bu konunun ciddiye alınması gerek bizi chatgpt falan işsiz bırakmıycak çok az kaldı biz birbirimizi işsiz bırakıcaz
14 yılı aşın süredir foruma üyeyim. Script ile alakalı ne bir ticaretim oldu, ne bir satış konum, ne de yaptırdığım iş. O nedenle "mahvettiniz" kelimesini hiç üstüme alınmıyorum. SAYGI konusuna gelince öncelikle başkalarına saygı duymayı öğrenin ki birileri de size saygı duysun.
"Fiyatı neden yazılımcılar belirlemez" sorunuza gelirsek; aslında fiyatı yazılımcı belirler. AMA fayansçı da mobilyacı da her yeni iş için tekrar emek harcamak zorunda, siz yaptığınız bir script i 1000 - 10000 kişiye hiç bir değişiklik yapmadan satabilirsiniz. Yok bende fayansçı mobilyacı gibi kişiye özel bir hizmet veriyorum her seferinde her müşteriye göre özel bir kodlama yapıyorum diyorsanız tabiki ona göre fiyat belirleme hakkı sizin. Fakat fiyatı belirledikten sonra müşteri niye beni seçmiyor diye burada sormak yerine aynanın karşısında kişi kendine sormalı bu soruyu.
ilk mesajımda verdiğim örnekteki gibi elin adamı codecanyon da 20 dolara script satarak milyon dolarlar kazanabiliyor. O adamın yaptığının benimkinden ne farkı var, benim yaptığımı nasıl geliştirip bu kadar satılabilir bir ürün haline getirebilirim diye doğru soruları
KENDİMİZE sorduğumuzda hepimiz için daha faydalı olacaktır.
Ben yaptığım işin fiyatını kendim belirlerim, Müşteri kabul etmiyor ise gidip istediği yerden hizmet alabilir. Benim verdiğim hizmeti aynı kalitede başka bir yerde daha ucuza bulabiliyora ne güzel bulamıyorsa zaten bana geri dönecektir.