Slm arkadaşlar, hayvan videolarıyla ilgili benim bir youtube kanalım var. Videolarda seslendirme olmadığı için global bir nitelik taşıyor. Geliri düşük veya yüksek, şimdilik bununla ilgilenmiyorum, ilgilendiğim nokta
izlenmeleri nasıl artıracağım.
Kanalımı görmek için
tıklayın.
* Kanalım Hakkında Bilgiler - Notlar
1- Kanalda yer alan tüm videoları 30 farklı dile çevirmiş durumdayım.
2- Etiketlerin %70 i ingilizce
3- Hiçbir videonun etiket aynı değil, birbirinden neredeyse tamamen farklı. Anahtar kelimelerin farklı olabilmesi için excelde bunların kayıtlarını tutuyorum ve aynı almamasına dikkat ediyorum. Herbir farklı renk bir video grubunu temsil ediyor. VidIQ ile arama hacimlerini falan filan not aldım. Onlara göre videolara dağılımını yaptım.
4- Açıklamalar SEO uyumlu, videoda kullandığım etiketlerle ilgili açıklama yazdım. Açıklamalar tek tip değil, her bir videoya özel açıklama yazdım.
» Benim konseptle ilgili 2-3 aylık kanalları araştırdım, izlenmeleri benden çok çok daha iyi acaba bunu sebebe ne olabilir, nerede hata yapıyorum, bu konuda beni aydınlatabilecek birileri varsa sevinirim.
*
1. örnek için tıkla
*
2. örnek için tıkla
» Birkaç tahminim var acaba bunlarla ilgili olabilir mi?
1- Video kapak fotolarını acaba onlara benzer mi yapsam?
2- Video süreleri acaba kısa mı? Genel itibariyle benim videolarım 3-5 dakikalık. Onlarınki 8-10 dakikalık.
3- Ben haftada önceden 2 sonrada 3 video yayınlamaya başladım. Rakip kanalları incelediğimde neredeyse her gün video atmışlar. Acaba haftalık video sayısı az olduğu için mi izlenmeler az.
* Öneri Arıyorum: Şuanda kanalımda haftada 3 tane olacak şekilde Ocak 22 sine kadar video stokum var. Hepsi zamanlanmış durumda. Yoğun bir uğraş sonucunda 110 tane daha video yaptım. Bu videolar 3-5 dakikalık videolar. Sizce mevcut kanalımdan devam mı etmeliyim yoksa yeni bir kanal kurup onun üzerinden mi devam etmeliyim. Elimdeki 110 videoyu her gün 1 tane olacak şekilde zamanlamayı düşünüyorum. Eğer izlenmeler umduğum gibi iyi olursa eski kanalımdaki videoları silip yeni kanala ekleyeceğim. Sizce ne yapmalıyım.