size ufak bir hikaye anlatayım gece gece ;
4 gün önce araca lastik almak için michelin bayisine gittim ve fiyat istedim. ebatlarım 205 55 17 dünyanın her yerinden fiyatlara bakabilirsiniz ben bakmadım.
arkadaş bana petlas marka 4 adet kışlık lastik için 7400 lira fiyat verdi telefona notumu aldım. farklı markalar için farklı fiyatlar verdi 2 tanesini not aldım.
aldığım notlardan birisi 7400 lira diğeri de boyutu orijinalden bi tık ufak olan ancak fiyatı çok farklı olan 4500 lira marka farklı.
bknz 4 gün önce gittim tek elinizdeki parmaklardan biri eksik yani dört 4 four hangi dilde olursa olsun 4.
endişelenmeyin 4 gün sonra rakam şok edici derecede artmadı.
bugün sabah lastikleri taktırmak için gittim fiyat ne demiştik abi sana dedi. ben bu tip sorular karşısında herkese farklı fiyat mı veriyorsunuz derim genelde nedense demedim. bi bakayım telefona hatırlamıyorum dedim gerçekten de hatırlamıyordum. ben telefondan bulana kadar arkadaş 6400 dedi. ben telefondan 7400 olduğunu buldum arkadaştan sonra ancak ses etmedim.
şimdi desem ki 4 gün önce bu fiyatı neden vermişsin 4 günde neye indirim geldi zaten stoktaki ürün hoop abi yanlış oldu 7400 deyip tekrar ayak üstü 1k yı geçirecek bize.
neyse dedim lastikler takıldı 6400 ödedim geldim.
şimdi aşağıdaki sorulara yanıt alalım
1- ekonomik kriz ya da problem nedir
2- ahlaksızlık nedir
3- elemana 7400 demiştin demediğimiz için biz de mi ahlaksız olduk
teşekkürler