Netkreatif adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Kendisiyle tanışıklığım yok diyemem. Hem SEO hem rap kariyerinde başarılı bir arkadaştır. Hataları vardır yüzüne de çok kez söyledim kendisinin, özellikle ban yediği konuda uyarmıştım zaten. Gel gelelim geçmiş şikayet konularının yönetimin gözünden kaçtığını düşünmüyorum. "Mağduriyetler giderilene kadar" ban yemişti arkadaş zaten. Geçmişte yaptığı SEO taktiği yüzünden ban yemişti insan dolandırma vs. gibi bir huyuda yok zaten. O dönem oluşan mağduriyetleri giderdi ve onun sayesinde banı açıldığını hatırlıyorum.

Arkadaş zamanında yapmıştır bir hata sonrasında banı açıldıysa bir şeyler çözülmüş ve geçmişte kalmış demektir. Sırf size bir şey dedi diye onun geçmişinde yediği banları çıkarıp insanların önüne sunup linç ettirmeye çalıştırmak ne kadar doğru? Sonuçta geçmiş geçmişte kalmış insanların hataları olabilir.

Aynı zamanda buradaki problem şu, gusion adlı arkadaşın durduk yere küfür etmeyeceğini az çok bildiğimden araştırma gereği duydum ve konudaki ağır toksikliği sizin yaptığınızı gördüm. Zaten konu maxigeyik kategorisinde iken bu kadar olayı ciddileştirmiş olmanızı da anlamadım. "iyi orası makul ise git 2-3 kilo al hocam" cümlesinin üstüne sayısız hakaret/aşağılayıcı cümle kullanan sizsiniz. Mesajınızın editlenmemiş halinde bu hakaretlerin hepsi bulunuyor.

Aranızda her ne geçerse geçsin sizin de benzer hatanız varsa gidip "forumda böyle birisi neden var" gibi konu açmanız hoş değil. Kendi hatanızı da ortaya koyun ona göre suçlayın birilerini.

Şu cümlene de yanıt vereyim, kendisi gelip bana herhangi bir şeyde demedi. Ben kendi başıma gelse hoşuma gitmeyeceği bir durumdan ötürü araştırıp savunma gereği duydum.
Lütfen insanlar hakkında konu açarken empati ve durum değerlendirme becerilerinizi kullanın.
Siz bence üçüncü gözle bakmaya çalışın arkadaşlarınıza hocam. Biraz taraflı davranıyorsunuz, kendisini tanıyorum, şöyle böyle diye. Şikayet konularını da bir bir okuyun lütfen.

Kendisinin zaten ilk başta böyle bir şey yapması, illegaliteye çok yatkın birisi olduğunu göstermesinin yanı sıra, tek tek insanlar kendisini uyarıyor kaldırmıyor sonra şikayet konusu açınca kaldırıyor. Modlar da uyarıyor hepsini sil diye, yine silmiyor. En başta vicdan sahibi olsa o arkadaşınız. Tek tek fark edildiğinde silmek yerine direkt hepsini silerdi bu kadar şikayet de açılmazdı.

Forumda insanlara etmediği hakaret kalmamış, bu ne laçkalık ve rahatlık. Sizin yaşınızı biliyorum hocam bu arada, arkadaş da aynı yaşlardaysa tahminim, yazılarından da çok belli zira bu yaşta kendisinden çok daha büyük insanlara böyle şeyler demesin. Tehdit falan etmiyorum yanlış anlamayın. Ben de yaptım yani o yaşlarda, sanal ortam olsa dahi burası R10 sonuçta. En azından burada o kadar rahat olamayacağını, dikkatli davranması gerektiğini bilsin.

Ayrıca o arkadaşınız ile ilişiğinizi kesmeniz sizin için çok daha iyi olur. Sizin hakkınızda tek bir kötü yorum falan okumadım, gayet düzgün işinizde birisiniz. Bu yaşta yaptığınız şeylere saygım var. Ama bu kişi illegalite ile bir şeyler yapmayı hedefleyen, insanları haberi olmadan mağdur eden, onların haklarına giren birisi. İleride size bir şey yapıp yapmayacağı ne belli. Şimdi manipülasyon falan da demeyin lütfen. Ben böyle biriyim kardeşim. Bu tür insanların soylarının kurutulmasını kimseye zararlarının olmamasını istiyorum.