Merhaba iyi geceler,

Forumda yeni bir üye olarak aklıma takılan bazı şeyler mevcut. Yaklaşık 1-1.5 haftadır aktif olarak hizmet veriyorum. Bu süre içerisinde birçok farklı müşteri ile görüştüm ve bilgilendirme yaptım.

SEO konusunda danışmanlık ve strateji geliştirme hizmeti veriyorum. Aynı şekilde dijital pazarlama alanlarında da çalışmalarım mevcut.

Elimden geldiğince farklı hizmetler ve çözümler sunmaya, oluşturmaya çalışıyorum.

Fakat nedense müşteri tarafında bir geri dönüşüm elde edemiyorum. Konuştuğum müşterilerin %80 i sonra döneceğim, fiyat araştırması yapıyorum ve benzeri geçiştirme niteliğinde cevaplar veriyor.

Bu beni rahatsız etmiyor fakat sorun bende olabilir mi diye düşünüyorum.

Özellikle şu durumdan çok rahatsızım: Müşteriden 2-3 anahtar kelime alıyorum fiyat teklifi verebilmek açısından. X.XXX bir fiyat veriyorum misal olarak. Bu fiyat olsun 5000 TL.

Min. fiyata max. verim alabilmek açısından müşterilere güçlü ve uzun vadeli stratejiler sunuyorum. Müşteri gelip bana "Bana 500 TL teklif ettiler." şeklinde bir açıklama yapıyor.

Ben yüksek fiyat mı veriyorum? Tabii ki hayır. Boş hizmet de vermiyorum, yapılacak tüm işlemleri anlatıyorum rapora döküyorum.

Bu sadece bir örnek fakat bu şekilde müşteriler çıkabiliyor.

Forumda yeniyim, elbette zamanla bazı şeyler kafamda oturacak. Fakat bende sektörün starter i değilim. Neyin ne olduğunu gayet iyi biliyorum.

Çok basit gelebilir ama bir domain olmuş 200 TL, 500 TL'ye web sayfası yaptırmak isteyenler var.

Bir projeye yapacağınız yatırımlar projeye verdiğiniz değeri gösterir. Misal sırf az ücret ödeyip işi ucuz fiyata kapayalım demek markaya değer vermemek ile aynı şey.

Bu aşamada ucuz fiyat barbarlığı yüzünden hem iş veren hem iş alan uzun vadede mağdur olabiliyor.

Elbette herkesin kendi özgür iradesi işi almak veya vermek fakat piyasada gerçekten büyük sorunlar var.

Bu konudaki fikirlerinizi almak istiyorum,

İyi akşamlar.