roadscrat adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazılım bir meslek dalı nasıl insanlar senelerce eğitim alıp doktor olabiliyorsa sizinde senelerce düzgünce kendinizi eğiterek bu meslek dalında anca bir şeyler yapmaya başlayabilirsiniz. Herkes birkaç ayda dil öğrenip sektöre girebileceğini zannediyor fakat bu böyle bir şey değil kendi zamanınıza yazık edersiniz. Bu meslek dünyada ki çok zor meslek dallarından bir tanesi, bir mühendislik dalında birkaç ayda eve kapanıp nasıl eğitim almayı düşünüyorsunuz ? Buradan çok detaylıda yazmak istemiyorum senelerdir yazılım dünyasındayım sizin gibi düşünce yapısına sahip birçok insan tanıdım hepsi silinip gitti kendi zamanınıza yazık etmeyin. Herkese uygun bir meslek dalı değil zamanınıza yazık eğer bu mesleğe bir ilginiz olsaydı bunu çoktan fark ederdiniz para için tercih ettiğiniz bir meslek dalı olmazdı. Bu cümlelerim para için bu meslek dalını tercih eden herkes içindir zamanınıza yazık etmeyin para için bu meslek dalında ilerleyenleri senior arkadaşlar çok hızlı bir şekilde fark ediyor zamanla silinip gidiyorlar önünüzü açmazlar.

Bu son lafım sizin için değil şunuda ekleyeyim dışarda karşılaşıyorum şöyle yazılımcıyım böyle yazılımcıyım diyen arkadaşlara biraz muhabbet edince çok gülünç durumlara düşüyorlar bilgi seviyeleri junior seviyesinde çıkıyor hatta işe alım için mülakatta karşıma çıksa junior seviyesi için bile yeterli değil para için meslek dalı yapanlar başarılı olamazlar bir noktada sıkışıp duracaklardır kendinizi para için gülünç duruma düşürmeyin mesleğinizi çok iyi seçin, bu hayat çok kısa ve hiç istemeyeceğiniz hergün baş ağrısı çekeceğiniz meslek dallarından uzak durun. Gerçekten ilgi duyduğunuz hoşunuza giden meslek dalları ile ilgilenin göreceksiniz ki muhakkak başarı sizi bulacaktır ardından da para kazanmaya başlarsınız
Hocam istememin sebebi para vs değil sıfır da değilim orta derecenin bir tık altı diyebilirim 0 dan başlamayacağım 2-3 ayda ne katarsam kendime jr olarak başladıktan sonra da gelişim devam eder diye bu şekilde düşüncem var