Merhaba, günaydın!
r10 büyük bir pazaryeri, iş alıyor iş veriyoruz. İmkanlar dahilinde güzel dostluklar kuruyoruz. Fakat dikkatimi çeken bir husus var; mesela az önce bir konuya denk geldik foxtv.com.tr aynısını istediğini beyan ediyor. arkadaşı asla yargılamıyorum ama foxtv diyor? yani basit bir iş değil.
Değerli yazılımcı arkadaşlar, fiyat verirken neye göre veriyorsunuz? açıkcası ticarette hep açığımdır verdiğim teklifi de diyeceğim; 23.000 tl dedim. Sıfırdan tasarlanıp kodlanmasına. Hatta ucuz bile dedim ama konuyu açan arkadaş teklifin çok çok üstünde olduğunu belirtti. Tek bu arkadaş değil, sahibinden benzerini isteyip 3000 tl bütçem var diyenler de var.
Şimdi artık wordpress ile özel yazılım arasında farkı anlamanız gerek veya anlatmamız gerek. İş veren her şeyin wordpress ile çözüleceğini düşünüyoru ama ( hizmet veren arkadaşları zan altında bırakmak istemiyorum, yanlış anlama olmasın ) elementor ile o işi 500'e yapan çıkacaktır eminim. ama foxtv aynısını 500 tl yapan varsa yapmasın gözünü seveyim.
r10 değerli bir platform, lütfen ucuza iş yaptırılacak bir platform gibi görülmesin. emek bu kadar ucuz olmamalı. sahibinden aynısını sıfırdan 3000'e yapılmamalı! yapmamalısınız.
benim nacizane önerim bir wordpress ile özel yazılım kalitesini anlamaları. veya düşük bütçeli işler için yazılım taleplerinde lütfen bütçe de belirtilsin. foxtv mi istiyorsun? bütçe ne? 500 tl'mi? ona göre biz de vaktimizi oraya harcamayalım.
emek kutsaldır, gerçekten emek verenler de ona göre fiyat vermeli diye düşünüyorum.
edit: serbest piyasa anlarım saygı duyarım ama emeği öldürmemek lazım.