100 bin lira kredi aldığını düşün. 130 bin olarak geri ödeme diyelim. 5 sene de ödeyeceksin bu parayı aylık maaşın 10 bin lira aylık ödemen gereken ücret 3 bin lira diyelim süreyi daha uzun da yapabiliriz varsayım üzerine. her 6 ayda bir maaşına 3 bin lira zam geldiğini düşün. Para çöp. Bankanın size verdiği ile alacağı arasında bu kadar fark olursa bankalar batar. Zaten bu gidişle bankalardan en az birinin batacagini düşünüyorum
Hocam dediğin çok doğru fakat o süre zarfında tek müşterileri biz olmuyoruz bankaların. Düzenli olarak bir nakit akışı var. Maaş anlaşmalı kurumlar kuruluşlar var. o paraları işleterek zaten kazanç sağlıyorlar. Kur korumalı olayından da en çok faydalananlar onlar. Devlet destekleri vergi borcu silmeleri vs. dikkatlice incelersek konuyu bankalara bir şey olmaz.
Benim 8 Bin vergi borcum silinmezken milyonlarca TL değerinde vergileri siliniyor. Ben bu 8 Bin TL vergi borcuna düzenli olarak faiz işletirken adamlar tek kalemde tüm vergilerini vs. lerini yok saydırabiliyorlar. Bu memlekette herkes batar yeni iş kollarında atılımlar yapar, Bankalar hep yerinde kalır.