Bu sorunu eski konularımda belirttim. Sorun şu; eğer siz içeriklerinizi otomatik bir şekilde bot aracılığı ile (jetpack social gibi) sosyal medya da paylaştıysanız google ceza kesiyor çünkü sosyal medya trafiğini ve bot paylaşımlarını sevmiyor. Adsense hesabına bakıyorsunuz bir sorun yok, ama reklamlar çıkmıyor. Hatta ana sayfa, kategori ve sayfalarda her zaman reklam çıkarken içerik sayfalarında bazen çıkıyor bazen çıkmıyor hatta çoğunluk çıkmıyor artık. Çünkü spam gözüyle bakılıyor. E sizde doğal olarak içerik sayfalarından para kazanamadığını için yazdıklarınız artık boşa gidiyor. Organic social, organic search kısmını geçtiğinde google bu cezayı kesiyor. Düzelmesi için bir ihtimal olarak içeriklerinizi paylaştığınız tüm sosyal medya platformlarından linklerini kaldırın, oradan gelen trafiği kesin, organik trafiğe odaklanın. Sosyal medya da paylaşacağınız zaman linkleri korumalı şekilde yani link kısaltarak manuel elinizle girin. Sebepleri bu botlar. Başka yerde sorunun çözümü aramaya gitmenize gerek yok. Ben yerli yabancı tüm forumları gezdim, aradım, araştırdım, google destek ekibinde dahi bunu bilen yok. Ben kendi sitemden yola çıkarak bunu çözdüm. Sonra yabanci bir hintli yazılımcı ile görüştükten sonra bu sonuca vardık. Ve bu forumda aynı sorunu yaşayan kişilerde çıktı benden sonra onlarada sordum. Onlarda otomatik sosyal içerik botları kullandıklarını ve sonra bu durumun yaşandığını belirttiler. kolay gelsin. İyi çalışmalar.
Detaylı bu açıklama için size çok teşekkür ediyorum. Otomatik sosyal medya paylaşımları kullanıyorum. Şuan kaldırıyorum eklentiyi. Son bir soru sormak istiyorum. Sitemde telegrama otomatik paylaşım kullanıyorum. O da aynı etkiyi yaratır mı acaba? Ya da bu auto post eklentilerinde link kısaltmayla yollatsak aynı sorun olur mu?