Merhaba dostlar, masaüstü bilgisayarımı tp link tl-wn727 wifi adaptör ile kullanıyorum modem olarak ise keenetic extra dsl modemim var şimdi şöyle bir sıkıntım var türk telekom kullanıcısıyım 24mbps paketimiz var ve 24 mbps tam güç alıyorum ama olay wifiye geldi mi pc de sorun yaşıyorum telefonlarda çıkan sonuçlar tam güç alıyor ama pc de şu tür sorunlar çıkıyor ;
Keenetic biliyorsunuz çok detaylı bir arayüz sunuyor ve detaylı ayarları araştırmalarımla yaptım bunlardan biri ise frekans kanalları kanalı önerilen ayarlarda genelde 11 e çekiyorum ve 11 e aldığımda kanalı tam güç alıyorum mahallede 11 kanalda bulunan 3 kişi var modem özelliği bulunan arayüzden bunun analizi yapılabiliyor. Kanalı 11 e aldığımda tam güç alıyorum fakat oyunlarda dehşet verici ping alıyorum 1.000 - 2300 gibi ve bu ilk defa başıma geliyor bununla ilgili nasıl bir yol izlemeliyim bu arada kullandığım wifi dönüştürücü 2.4 ghz desteklemektedir 5.0 ghz destekleyen cihazı yarın deneyeceğim bir yakınımdan alıp ona göre sipariş vereceğim ama asıl soru ping değerlerim bulunan frekanstan nasıl etkileniyor 2.4 ghz & 5.0 ghz arasında buna neden olacak bir durum söz konusu olabilir mi ?