Hocam şuan Ankara'nın göbeğinde benim karnımı doyurmam PKK'lının gelip vurmasından daha öncelikli bir ihtiyacım. Ayrıca bu uçağın üretilmesi ile düşmanlara mermi sıkmaya başladığımızı düşünenler de var. bundan 10-15 yıl önce Türkiye'de silah sanayii adına ne üretiliyordu? O zaman düşmana 1 lira mı atıyorduk? Bu uçağın üretilmesi tamam başarı ama bu başarıyı merminin icadı ile bir tutmak fanatiklikten başka bir şey değildir. Türkiye son 5-10 yıldır mı bu coğrafya'da.. eskiden Avustralya'daydı da yeni mi bu coğrafyaya taşındı. sen teknoloji üretip ihraç edersen ordan kazandığın parayla silah da alırsın, uçak da alırsın. ha o para ile gider yatırım da yaparsın, gerekirse silah da üretirsin savaş uçağı da. ama millet şimdi aç aç gezerken (şaka yapmıyorum açız efendim. geçen hafta anakra demetevlerde kuru+pilav+ayran yedim 85 lira! evet düz bi lokanta, marka falan değil. adam nasıl yemek yiyecek. dersanede öğretmen olarak aldığım maaş 6,5000 lira. günlük paramın 1/3 öğle yemeğine gidiyor. kira 2.500 doğalgaz 1200 vs vs.), hiçbir alanda gelişmeler, istihdam sağlanmazken "ama biz düşmana 1 lira atacak değiliz" deyip milyonlarca, milyarlarca yatırım yapmak akıllı işi değildir. BENCE.
Hocam yanlış anlaşılmasın ben burada hükümeti savunmuyorum benim savunduğum tek nokta savunma sanayidir , Savunma sanayi ertelenmeyecek önemli bir noktadır tıpkı halkın refahı gibi ,Bundan 10 -15 yıl önce dediğiniz gibi çokta ciddi silah üretimlerimiz yoktu işte buyüzden başka ülkelerden mecburen katma değerler ile silah almak zorundaydın devlet bu katma değeleri öderken benim senin cebinden parayı alıyordu şuan az da olsa katma değer vergiler biz satmaya başladık, ki şuan yine alıyor burda iktidarın ayrı bir başarıszılığı. orası ayrı bir konu ,Türkiye son 5 10 yıldır mı bu coğrafyada soruna gelirsek bir 10-15 sene önce ki haberleri hatırlarsınız sürekli şırnakta hakkari de askerlerimiz şehit olurdu sürekli şehit haberi alırdık fakat şuan eskisi kadar fazla şehit vermiyoruz nedeni ise yerli mühimmatlar ve yerli iha ve sihalar, Teknoloji konusuna gelirsek o konuda kesinlikle size katılıyorum zoruma gidiyor Türkiyenin en büyük firmalarını topla yine Samsung bir Apple etmiyor ,Savumma sanayi ile birlikte yerli çip yazılım akıllı cihazlar üretiimine de dediğiniz gibi çok ama çok fazla ağırlık vermemiz lazım,Hükümetin bu noktada en büyük başarısızlığı sizinde dediğiniz gibi halkın refah seviyesinn düşmesi, refah seviyesinin düşmesi ise baştakinin kafasına göre uyguladığı ekonomik politikalardır,Ki ben halen savunma sanayiye yeterli bütçenin ayrıldığını düşünmüyorum Envanterimiz de daha 1 tane destroyerimiz ,nükleer başlığımız yok nükleer başlık caydırıcılık konusunda çok önemli bana kalırsa.