tosunpasa adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
merhaba
ÜCRETSİZ eğitim serisi hazırlama fikriniz bile takdirlik bir konu. tebrik ederim

şu şekilde yapınız.
benzer konuda daha önce yapılmış içeriklerden farklı şekilde hazırlayıp yapabilirsiniz

misal.. "temel linux eğitimi" hazırlayacak iseniz..
evet temel konuları anlatın ama.... son kullanıcıya yönelik olması, ve linux komutlarını da önceden sıralı şekilde anlatmak yerine, işlem yaparken (dosya taşıma - dizin oluşturma işlemi yaparken) anlatmanız daha akılda kalıcı olur.
arch linux anlatırken debian dosyaları yüklemeyi ilerleyen aşamalarda bir debian program yükleyerek anlatın. güvenli kodları olsun network komutları olsun bunları hem görsel hem de komut satırından ayrı ayrı yeri geldikçe anlatın.
birçok linux eğitim konusu bu şekilde ilerlemiyor maalesef...

temel php eğitimi olsun konumuz.. eleman temel php yi bootstrap ile anlatıyor. ve kullandığı php 8 e göre anlatıyor. temel i nerede ?

excel konusu anlatacak eleman.. 3. dersde pivot tabloya geçiyor.

yani bu tür hatalara düşmezseniz oldukça faydalı içerikler çıkarabilirsiniz.
belirli gün aralıklarda soru cevab içeriği hazırlayarak konuları zenginleştirebilirsiniz

alternatif, önceki içeriklerden farklı bir ilerleme sizi daha iyi noktalara getirecektir.

bir linux sever olarak, maalesef son kullanıcıya yönelik bir anlatım yapan yerli yabancı bir eğitim seti bulamadım.
diceksiniz linux matrak veya şuan ki win11 e alternatif olabilir mi ? maalesef geliştirici veya paylaşımcıların büyük kısmı kendi modifiye ettikleri sayısız dağıtım çıkartmak ile meşgüller.
ben youtube da linux kullanıcı sayısını arttırmak, günlük birçok işlerde linux ün fazlası ile yeterli olabileceği konusunda bir eğitim serisi görmedim

farklı bir alternatif eğitim. notepad++,

yukarda yazıklarımın hepsinin kendi ihtiyaç sorunum olması da ayrı bir güzellik

şimdiden teşekkür ederim.
Hocam düşüncelerinizi not aldım aklıma yattı bunu değerlendireceğim