Merhabalar
Oturduğumuz evi yaklaşık 2 yıl önce aldık ve eşimle birlikte yerleşimimizi sağladık. Taşınmadan önce ve taşınma sırasında aklımda ki en önemli sorun internet alt yapısıydı, sebebi ise konumda alt yapı işlemlerinin çok karışık olduğundan 1 metrenin bile çok önemi olduğunu söylemişlerdi.
Araştırmaya başladığımda hiçbir alt yapının evimize sağlanmadığını öğrendim. Türkiye'de ne kadar internet firması varsa hepsiyle birer birer görüşme yaptım tek tek adres sorgulattım araştırdım fakat bir sonuç elde edemedim. Bayiliklere kadar gidip sordum. Turkcell tarafından SuperBox teklifi gelmişti, daha önce kullanımım olmadığı için herhangi bir bilgim yoktu biraz araştırma yaparak bilgi sağladım.
Diğer internetlerden pek bir farkı yoktu sadece ek özelliği şarj kablosu gibi olması, yani modemi alıp yanınızda istediğiniz yere götürebiliyorsunuz. Şehir farketmeksizin, konum farketmeksizin modem de sizinle beraber her yerde internet sağlayabiliyor. Hoşuma giden tek yönü bu olsa da 2 yıl önce ki fiyatı o zamana göre çok tuzlu gelmişti. Vergisi, kesintisi cartı curtu ile ortalama 220TL civarı aylık ödemesi mevcuttu. Tabi çaresiz olduğumuz için mecburen kabul ettik ve bağlantıyı sağladık.
Kullandığım süreçte çok sorun yaşadım, belki 3-4 güne bir müşteri temsilcileri ile 1 saate yakın görüşmeler sağladık. Sürekli modem sıfırlamalar, baz istasyon kontrolleri vs. çok kötü hizmet sağlanıyordu. Kesinlikle memnun değildik fakat yapacak başka birşey yoktu. Bu zaman diliminde sürekli Superonline, Turktelekom ile irtibat halindeydim. Turktelekom alt yapısı olmadığı için diğer firmalarda bağlantı sağlayamıyordu. İşin garibi hemen yanımızda ki müstakil villa da alt yapı mevcut. Hemen karşımızda ki apartmanda altyapı mevcut fakat bizde yok
Kullanım sırasında ping kontrolleri sağladığımda TR içinde 60-70 ping gösteriyordu ara ara 100 e kadar artış gösteriyordu. Evet şaka yapmıyorum gerçekten 100 pinge kadar artışlar oluyordu. Mbps limitini kontrol ettiğimde 10mbps'yi geçmiyordu. Fakat her görüşmede baz istasyonu calısma sağlanacak cart olacak curt olacak geçiştirmeler devam ediyordu.
Sizleri bu kadar tuttum biliyorum fakat en bomba yere geldik ;
Yaklaşık 3-4 gün önce tahattümüzün 1-2 aya biteceği haberini aldık ve şuan kullandığımız paketin satıştan kaldırıldığını yeni paketlerin eklendiğini belirttiler. Telefon üzerinde paketler ile ilgili bilgi aldım ve verdikleri fiyata inanamadım, hatta hiç inanmadım. Görüşme sonrası kendim kontrol etmek istedim ve fiyatı görünce sadece yutkunabildim.
2023 Yılı itibari ile 5-10 mbps internet hızı aldığım 50-100 arası ping aldığımız internet faturasına ödeyeceğim parayı aşağıya görsel olarak ekliyorum;
Superbox Eseri