alperenyld adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
SEOyu hangi kaynaktan öğrenmemizi tavsiye edersiniz
Kendi projelerinize SEO çalışması yaparak öğrenebilirsiniz. SEO eğitim setlerinin ve blogların çoğu boş. Blасkhatworld’u öneririm ingilizceniz varsa.

DefendYourSeLf adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Backlink devri bittimi sizce.
Hayır, ama eskisi kadar en önemli sıralama faktörü değil maalesef. Bu .es, .fr vb uzantılı spam siteler backlinkle yükseliyor, sitelerin subdomainleri ile ve birbirleri arasında milyonlarca linklemeler var. Tabii birkaç ay sürüyor etkisi, ama bu spamı yapanlar parayı götürüyor o zamana kadar, ve kısa süre içinde yeni ağ inşa ediyorlar.

Sigma adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
güzel konu teşekkürler öncelikle
1-) backlink için; footer veya tanıtım yazısı alırken nelere dikkat etmek gerekir. Uygun tanıtım yazısı kaynaklarını r10 dışında nasıl buluruz?

2-) bir yazıyı güncellerimden sonra geliştirdikten sonra bunu Google’a göstermek için neler yapılmalıdır.

3-) rakip analizi nasıl yapılır nelere dikkat edilir varsa bu konuda doğru bilgi veren bir kaynakta önerirseniz sevinirim.
Rica ederim.
1) footer linki boşverin, 10 sene önce etkiliydi, hem pahalı hem de uzun vadede zararlıdır footer linkler. Ancak sadece sitelerin ana sayfasından link alabilirsiniz, fakat kesinlikle anahtar kelimeye link almayın, marka ve domain adınıza link alabilirsiniz. Tanıtım yazısında da öyle, tek yazıda 3-5 link almayın, 1 adet link yeterlidir, 2-3 link daha alabilirsiniz ama onlar sizin sitenize değil, ilgili wikipedia makalelerine, sektördeki dev firmaların sitelerine, ilgili youtube videolarına giden otoriter linkler olmalıdır, ve tanıtım yazılarında da kesinlikle anahtar kelime kullanmayın.

2) google index api ile google’a yeniden taraması için gönderebilirsiniz.

3) bu sorunuzun cevabı en az 5000 kelimeden oluşur. Burada cevaplayamam. “seo rakip analizi” diye aratarak deneyimli seo uzmanlarının bloglarından öğrenebilirsiniz. Rakiplerinizin en çok hit alan anahtar kelimelerini ve içeriklerini semrush ve ahrefs gibi araçlarla öğrenebilirsiniz. Backlink analizi için ahrefs en iyi araçtır.