ahmetfurkan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bu konu hakkında firma sahiplerinin görüşlerini merak ediyorum. Bende 2.dönem açık liseye gecegim.
Hayırlısı olsun hocam.
Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
konu ile ilgili mi bilmiyorum ama açıköğretim'den diploma almak yerine (özel sektör için) kendinizi herhangi bir alanda (yazılım, dil vs) geliştirip, özel sektördeki şirketin şartlarını sağlarsanız diplomanıza bakmadan sizi işe alabilirler. önemli olan kendinizi o iş için yeterince geliştirmiş olmanız diye düşünüyorum.
emilysupplier adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Öncelikle liseyi tamamen açıktan bitiren biri olarak yüzyüze lise okunması tamamen gereksiz bir olay. Okullar pavyon şuanda. Açık öğretim gelişim açısından çok önemli. Bir çok şey katabilir lise çağında birine.
Fakat üniversitede açıktan okunmasına karşıyım. Üniversite sosyal ve network kısmı başta olmak üzere bir çok konuda gerekli. Bence bir çok insan toplum ahlakını üniversite sayesinde öğreniyor.
Firmalara gelirsek açıkcası açık liseyi önemsemezler. Üniversite kısmında iyi firmalarda çalışmak isteyen biri zaten açıktan değil iyi bir üniversiteyi kazanır yüzyüze bitirir. Açıktan üniversite okuyacak kişi ya sağlık problemleri vardır yada kendi işini yapan biridir diye düşünüyorum. Küçük firmalarda sorun olacağını sanmam ama orta halli ve üstü firmalarda dikkate alabilirler.
Biproje adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
ben açık lise ve açık üniversite mezunuyum, 15 yıldır bilgi işlem alanında çalışıyorum, sorun sizin nereden mezun olduğunuz değil ne yaptığınız. Kimse bana açık mezunuymuşsun demedi hatta şaşıran bile var nasıl bu kadar kendini eğittin diye.

Son yıllardada 2 üni okuyorum 3 de okuyacagım kendimi geliştirdiğim sürece bir sorun yok.
digiklan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Açık öğretim sadece devlet nezdinde üniversite olarak sayılır. Özel sektörde açık öğretim üniversite sayılmaz. Üniversite akademik bir eğitimdir. Tek yönlü akademik eğitim olmaz. Açık Öğretim açık lise 5-6-7-8. Sınıf demektir. Bir üniversite sadece dersler değil bir kültür bir gelenek ve bir disiplindir. O yüzden açık öğretim ile mimar, mühendis, doktor yetiştirilmez, çünkü eğitim kapaditesi sınırlıdır. Udemy kursu ile cerrah yetiştirebilir meliyat öğretebilir misiniz?

Açıköğretim ile Udemy kursu arasında fark yok gibidir. Açık öğretime harcanacak saatler Udemyden 2 dil kursu 2 programlama kursuna harcansa iş bulma olasılığı daha artar.

Artık dandik örgün üniversitelerin bile hükmü yokken, açık öğretime vakit harcamak ancak devlette çalışacaklar içşn kıdem kadro ve maaş farkı kazandırır. Yoksa vakit kaybıdır.
Teşekkürler hocalarım.