Arkadaşlar Genel olarak yazıyorum. Kişisel algılamayın.
Bu işlerle 3-4 sene uğraştınız. Başardınız başardınız, başaramadınız yapacak birşey yok. Zorlamanın anlamı da yok. Normal bir işe gireceksiniz. Herkes işyeri sahibi olacak diye bir kavram yok.
En çok bağkur konusunu eleştirmişsiniz.
-29 yaş altındaysanız genç girişimci istisnası ile 1 yıl bağkur ödemezsiniz.
-29 yaş üstündeyseniz ve bağkuru ödeyecek kadar bile para kazanamıyorsanız neden hala bu işlerle uğraşıyorsunuz?
"Ben 29 yaşın üstündeyim. İlla da bu işlerle uğraşıcam" diyorsanız o zaman da normal bir işe giriceksiniz. Normal işte size sgk yapacakları için bağkurda ödemezsiniz. Akşamları da hobi olarak bu işlerle uğraşırsınız.
60 yaşına geldiniz. Hiç bir sosyal güvenceniz yok. İşe girmediniz. Bağkurda ödemediniz. 60 yaşında sonra ne yapacaksınız? Emekli maaşı alamazsınız. Çünkü prim ödemediniz. Primleriniz dolmamış. 60 yaşından sonra hala sosyal medyadan 3-5 kuruş kazanmaya mı çalışacaksınız?
50-55 yaşında gelmiş primi olmayan bi sürü insan gördüm. "Eskiden çalıştığım yerler sigortamı yapmamış" diyorlar. Bu tür kişilerin çalıştığı yerlerde genelde "biz sigorta yapmadık ama maaşını yüksek verdik. O zaman bizden sigorta istemedi, maaşı yüksek ver dediler" diyorlar.
Devletler neden Bağkur öde diyor? Çünkü emekli primlerini doldur 60 ından sonra bana yük olma demek istiyor. Ancak insanlar, Ne bir işe girip işte çalışmaya yanaşıyor. Ne de sosyal medyadan para kazanabiliyor. Sosyal medya en ufak iş verdiğimizde iş uzuyorda uzuyor. Sonra bi de sosyal medyadan kazanamadım diyorlar.
Tanıtım yazısı alıyoruz. Spam/Çöp sitelere koyuyorlar.
Seo hizmeti alıyoruz. Spam/Çöp sitelere backlink koyuyorlar.
Script ve bot yazdırıyoruz. Aylarca iş uzuyor.
Makale yazdırıyoruz. Konu hakkında doğru düzgün araştırma yapmadan sağdan soldan bulduğu makaleleri spinleyip veriyor.
İşi bilmyorsanız, yapamıyorsanız yapmayın. Zorlamanın anlamı yok. Herkes şarkıcılık, oyunculuk yada futbolculuk yapabilir mi?
İşi bilenler, işini düzgün yapanlar yapsın sadece o zaman.
Hocam her sözünüzde haklısınız. Ancak pratikte öyle şeyler ortaya çıkıyor ki, bu da vatandaşı illegal yolara itiyor. Dürüst iyi niyetli olanlar da her zaman her yerde kaybediyor. Bu yüzden bürokrasi her zaman garibanı silkeliyor, iti uğursuzu destekliyor. Bunun örnekleri saymakla bitmez.
Sonuç olarak bir şeyler yapmaya çalışan binlerce insan engelleniyor. Ancak kanunları görmezden gelen sayısız kodaman da BÜYÜK İŞlerini rahatça yapmaya devam ediyor.