constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yok hocam ücretsiz sağlık hizmeti versin demiyorum. İsteyen ödesin istemeyen ödemesin. Sırf sağlık hizmeti almak istiyorsa GSS ile de alabilmeli. GSS ödeyen vatandaşların ödedikleri para aldıkları hizmet faturasını birebir karşılıyormuş zaten. Devlete ekstradan bir yük getirmiyor yani.

Ben artık emekliliği pek düşünmüyorum. Çünkü şimdi bile aldığı emekli aylığı ile geçinemiyor çoğu kişi. İş bulabilse mecbur bir işe girecek. Yada işi bırakmadıysa devam etmek zorunda kalıyor. İlerleyen süreçte bu daha da kötü olacak. Şimdiden ne biriktirirseniz o kar. Çok iyi bir iş yada çok iyi bir yatırımınız olması lazım.
,

Şuanda 20 sene 2.000 TL prim ödeyerek. 40 sene devletten 3500-4.000 TL aldıklarına şükretsinler hocam. 10.000 TL prim öderselerdi şuan çok rahat geçinirlerdi. Prim öderken en düşükten ödüyorlar. Sonra en düşük ücreti alınca isyan ediyorlar.

Ben olsam 20 sene 2.000 tl prim ödeyenlere, 20 sene boyunca 2.000 TL emekli maaşı verirdim. Süre dolunca maaşı keserdim. Süre dolmadan ölen olursa ailesine verirdim.

Bazıları şöyle yapıyor. Tavandan prim ödemiyor. En düşükten prim ödüyor. Kalan parasıyla ev alıp evi kiraya veriyor. Yaşlanınca hem emekli maaşı hem kira geliri oluyor. Bu da başka bir geleceğe yatırım yoludur.

Bazıları 40 yaşına kadar hiç bir şey yapmıyor. Evde pc başında oyun oynarak vakit öldürüyor. Sosyal medyada vakit öldürüyor. Cafelerde vakit öldürüyor. Kıraathaneler oyun oynayarak vakit öldürüyor. 40 ından sonra ev almaya çalışıyor. İş kurmaya çalışıyor. Ssk primi doldurmaya çalışıyor. Bu hayatta 20- 40 arası yaşlarda yani 20 yıllık verimlilik çağınızda ne yaptınız yaptınız. Bi daha zor oluyor. Çünkü 40 ından sonra insanlarda verimlilik düşüyor.