bulut57 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hocam dünyanın hiç bir yerinde bağkur, ssk veya herhangi bir sağlık sigortası yaptırmadan sağlık hizmetinden ücretsiz faydalanamazsınız. Ücretsiz sağlık hizmeti diye birşey yok. Sadece ssk ve bağkur ödeyenlerin ödediği paralar sağlık primi yerine de geçtiği için ücretsiz devlet hastanelerinde faydalanırlar. Hem bağkur ödemeyelim hem de ücretsiz hastaneden faydalanalım diyorsunuz. Hastanede doktorlar maaş almıyor mu? Kullandığınız ilaçlar ücretsiz mi alınıyor. Bakkaldan ücretsiz yoğurt alabilir misiniz? Ya da fırından ücretsiz ekmek alabilir misiniz?

Fırıncı abonelik sistemi açsa, bana her ay 500 tl verin. Size her gün ücretsiz istediğiniz kadar ekmek vereyim derse ve sizde her ay fırıncıya 500 tl verip 1 ay boyunca ücretsiz istediğiniz kadar ekmek alabilseniz. Bi başkası "bu arkadaş neden ücretsiz ekmek alabiliyorda ben ücretsiz ekmek alamıyorum, Ben neden ekmeğe 4,5 TL veriyorum" derse ne derdiniz?
Yok hocam ücretsiz sağlık hizmeti versin demiyorum. İsteyen ödesin istemeyen ödemesin. Sırf sağlık hizmeti almak istiyorsa GSS ile de alabilmeli. GSS ödeyen vatandaşların ödedikleri para aldıkları hizmet faturasını birebir karşılıyormuş zaten. Devlete ekstradan bir yük getirmiyor yani.

bulut57 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Arkadaşlar Genel olarak yazıyorum. Kişisel algılamayın.

Bu işlerle 3-4 sene uğraştınız. Başardınız başardınız, başaramadınız yapacak birşey yok. Zorlamanın anlamı da yok. Normal bir işe gireceksiniz. Herkes işyeri sahibi olacak diye bir kavram yok.

En çok bağkur konusunu eleştirmişsiniz.
-29 yaş altındaysanız genç girişimci istisnası ile 1 yıl bağkur ödemezsiniz.
-29 yaş üstündeyseniz ve bağkuru ödeyecek kadar bile para kazanamıyorsanız neden hala bu işlerle uğraşıyorsunuz?
"Ben 29 yaşın üstündeyim. İlla da bu işlerle uğraşıcam" diyorsanız o zaman da normal bir işe giriceksiniz. Normal işte size sgk yapacakları için bağkurda ödemezsiniz. Akşamları da hobi olarak bu işlerle uğraşırsınız.

60 yaşına geldiniz. Hiç bir sosyal güvenceniz yok. İşe girmediniz. Bağkurda ödemediniz. 60 yaşında sonra ne yapacaksınız? Emekli maaşı alamazsınız. Çünkü prim ödemediniz. Primleriniz dolmamış. 60 yaşından sonra hala sosyal medyadan 3-5 kuruş kazanmaya mı çalışacaksınız?
50-55 yaşında gelmiş primi olmayan bi sürü insan gördüm. "Eskiden çalıştığım yerler sigortamı yapmamış" diyorlar. Bu tür kişilerin çalıştığı yerlerde genelde "biz sigorta yapmadık ama maaşını yüksek verdik. O zaman bizden sigorta istemedi, maaşı yüksek ver dediler" diyorlar.

Devletler neden Bağkur öde diyor? Çünkü emekli primlerini doldur 60 ından sonra bana yük olma demek istiyor. Ancak insanlar, Ne bir işe girip işte çalışmaya yanaşıyor. Ne de sosyal medyadan para kazanabiliyor. Sosyal medya en ufak iş verdiğimizde iş uzuyorda uzuyor. Sonra bi de sosyal medyadan kazanamadım diyorlar.

Tanıtım yazısı alıyoruz. Spam/Çöp sitelere koyuyorlar.
Seo hizmeti alıyoruz. Spam/Çöp sitelere backlink koyuyorlar.
Script ve bot yazdırıyoruz. Aylarca iş uzuyor.
Makale yazdırıyoruz. Konu hakkında doğru düzgün araştırma yapmadan sağdan soldan bulduğu makaleleri spinleyip veriyor.

İşi bilmyorsanız, yapamıyorsanız yapmayın. Zorlamanın anlamı yok. Herkes şarkıcılık, oyunculuk yada futbolculuk yapabilir mi?
İşi bilenler, işini düzgün yapanlar yapsın sadece o zaman.
Ben artık emekliliği pek düşünmüyorum. Çünkü şimdi bile aldığı emekli aylığı ile geçinemiyor çoğu kişi. İş bulabilse mecbur bir işe girecek. Yada işi bırakmadıysa devam etmek zorunda kalıyor. İlerleyen süreçte bu daha da kötü olacak. Şimdiden ne biriktirirseniz o kar. Çok iyi bir iş yada çok iyi bir yatırımınız olması lazım.