constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bağkur konusuna katılmıyorum.
Bağkur ödemeyince bir şey olmuyor ama sağlık hizmetinden de yararlanamıyorsunuz.
Geçen aylarda benim borcum olmasına rağmen gittiğimde 7 TL verip muayene olup tahlil yaptırdım. Geçen abim hasta oldu gitti. O da işsizdi bayağı yeni işe girmişti. 1 ay bile olmamıştı. Sigortası gözükmediği için acil de yapılan muayene de bile fatura çıkar tedavi sonrası dediler. SGK'ya gidip sigortasını göstertip sildirdi. Artık öyle ücretsiz tedavi olunmuyor sanırım.

Ya en azından şu bağkur mevzusunu zorunlu tutmasalar şahıs şirketi için. İsteyen ödesin istemeyen ödemesin. Ödeyemiyorsa zaten kazanmıyordur. Kazanan gider mutlaka öder sağlıktan yararlanmak için.
Hocam dünyanın hiç bir yerinde bağkur, ssk veya herhangi bir sağlık sigortası yaptırmadan sağlık hizmetinden ücretsiz faydalanamazsınız. Ücretsiz sağlık hizmeti diye birşey yok. Sadece ssk ve bağkur ödeyenlerin ödediği paralar sağlık primi yerine de geçtiği için ücretsiz devlet hastanelerinde faydalanırlar. Hem bağkur ödemeyelim hem de ücretsiz hastaneden faydalanalım diyorsunuz. Hastanede doktorlar maaş almıyor mu? Kullandığınız ilaçlar ücretsiz mi alınıyor. Bakkaldan ücretsiz yoğurt alabilir misiniz? Ya da fırından ücretsiz ekmek alabilir misiniz?

Fırıncı abonelik sistemi açsa, bana her ay 500 tl verin. Size her gün ücretsiz istediğiniz kadar ekmek vereyim derse ve sizde her ay fırıncıya 500 tl verip 1 ay boyunca ücretsiz istediğiniz kadar ekmek alabilseniz. Bi başkası "bu arkadaş neden ücretsiz ekmek alabiliyorda ben ücretsiz ekmek alamıyorum, Ben neden ekmeğe 4,5 TL veriyorum" derse ne derdiniz?