Bilmeyenler fikir verince böyle allak bullak sonuçlar çıkıyor ortaya.
Fikirlerinizi kendinize saklayın, bilginiz varsa iletin hem forumda ki arkadaşlar hem de dışarıdan gelecek misafirler okusun öğrensin.
Öncelikle bloke işlemleri bir kaç kademeden oluşur.
Aktif olarak kullandığınız bankanın geneline değil, içerisinde para olan hesaplarınıza içeride ki tutarın kullanılmaması için bloke gelir.
Aynı banka da, online olarak başka bir hesap açarsanız o hesap blokeli olmaz ve kısa süreliğine işlem yapabilirsiniz.
Yani birisinden ödeme alacakken, x bankasına girip vadesiz hesap oluşturup onun iban adresini verin ve sonra o ödemeyi çekin, kullanın veya başka hesaba gönderin sorun olmaz. Çünkü bloke işlemleri, hesap belirtilerek aktif ve içinde kuruş dahi olsa o hesaplara uygulanan bir sistem. Olmayan hesabınıza bloke konmayacağı için bunu geçici çözümlerde kullanabilirsiniz. Fakat parayı içeride çok tutarsanız o parayada bloke konur.
Bunun yanı sıra, paparayı kullanabilirsiniz demek yanlış. Çünkü o an devlet banka bildirimlerinde paparaya içinde para yok diye veya aktif hesap kullanılmıyor diye hesap bloke bildirimi yapmamış olabilir. Sizler '' ah ne güzel burayı kullanabiliyorum '' diye düşünürken, borcu ödemediğiniz süre geçtikçe bankalara 2. 3. bildirimler gider ve aktif hesap oldukça bloke yer.
Yani paparanız şuan açıksa, kullanabilirsiniz fakat paparaya bildirim gittiği an hesabınız kapatılıyor. Direk girişiniz engelleniyor. Daha sonra borçlarınızı ödediğinizde banka hesaplarınız vergi dairelerinden gelen bildirim ile otomatik açılırken papara bu şekilde bir hizmet sağlamıyor.
Cezanızdan dolayı, kapanan bloke olan papara hesabınız için ödeme makbuzlarınız ile mail atıp üzerinizde borç olmadığını belirtip bu şekilde papara hesabınızı açtırabiliyorsunuz.
Özet yapalım
Kısa işlemleriniz için, bankanızdan açtığınız yeni ibanlı yeni hesabınızı kullanabilirsiniz. Para alış-veriş işlemlerinde hesabınızda 0,00 tl kalmasına dikkat edin. İçeride 5-10 TL rakam bırakırsanız otomatik el konulur bloke olur.
Papara işlemlerinde papara da bloke sistemi yok, direk hesabınıza erişimi kapatıyorlar. Hesabınız kapalı değilse bir süre kullanabilirsiniz fakat borcunuza istinaden bu blokaj işlemleri tek seferli değil sürekli güncellenir şekilde bankalara bildirildiği için Papara'da elbet kapanıyor. Bir an önce borcunuzu ödemeniz en iyisi.