Ülkemizde trafik kültürü henüz oturmadığı için motorsiklet tehlikeli bir araç. Kültürümüz oturmuş olsa kazalar en aza indirilebilirdi çünkü aracın kendisi bir mühendislik harikası aslında (yapılma amacı zaten devrilmemek) sadece onu sürmeye uygun yollarımız ve trafik kültürümüz yok henüz. Bunu söylüyorum çünkü ben de sizinle aynı sorundan muzdaribim.

Muhtemelen buna izin vermemelerinin sebebi, başınıza bir şey geldiğinde kendilerini suçlu hissetmek istememeleri. Ailenizden izin çıktığını ve motor aldığınızı varsayalım, kaza yapar ve yaralanırsanız bu durum izin verdikleri için ailenize vicdani bir yük oluşturur. İzin çıkmaz ve kendi başına ehliyet alırsanız, kaza anında yine üzülürler ama kendilerini suçlayamazlar çünkü başından beri bu işe karşılardı.

Bana sorarsanız tek başınıza risk aldığınız sürece sıkıntı yok, siz bir yola girdikten sonra adım atarken yanınızda olmasalar bile zamanla alışacaklardır.