Yemekisteyen.com : Getir- Yemeksepeti tarzı bir proje için uzun uzadıya isim arayışına girmiştim.Aslında uzantısı "net" olan birçok domain de buldum ama böyle bir projede "com" uzantısı olması gerektiğine inanıyorum.O yüzden "com" uzantılı bir domain peşine düştüm ve bu ismi kaydettim.Bu domain hakkında kafamda soru işaretleri hâlâ var."Yemek isteyen" kelimesinin okunduğunda iki anlama gelmesi aslında hoşuma gitti.Hem bir yemeği yemek isteyen, hem de bir yerden yemek isteyen anlamlarını taşıyor.Sloganı da aslında kendiliğinden hazır."Yemek isteyen gelsin".Projeye uygunsa da değilse de aldım.Yapacak bir şey yok.
Sitesikayet.com : Aslında domain hakkında çok da düşünmeye gerek yok.Projesi belli.Sikayetvar'ın önüne geçmesi elbette imkansıza yakın ama bu domain bana isim olarak kötü gelmiyor.Yatırımla bir yerlere gelir mi gelir.
Haberbul.net : Çok uğraş ve maddiyat isteyen bir kulvar.Rakipler zorlu ve sayısı fazla."Net" uzantı olması da elbette dezavantaj ama bu domainin "Com" uzantısının bizde olması da kolay değil.Projelendirilirse ne olur, nerelere gelebilir muamma.
Haberdar.net : Kelime olarak çok da kötü olmadığını düşünüyorum.Bu domainin "Com" uzantısı faal bir siteydi ama darbe olayından sonra kırmızı kalemi yedi."Net" uzantısı benim için her zaman 2. planda ama "Com" uzantısının yasaklanması belki de bir avantaj yaratabilir.
Nettir.net : Açıkçası bu domainin "Com" uzantısı da bende olsaydı "Net" uzantısını kullanırdım.Zira bence bu domaine "Net" uzantısı yakışıyor.Bir proje için düşünüp aldığım bir domain değil.Tamamen kısa oluşu ve okunuşunun hoşuma gitmesinden ötürü kaydettiğim bir domaindir.Nasıl bir site kurulur o da muamma.Blog mu olur, oyun sitesi mi olur, host firması ya da yazılım firması mı olur bilmiyorum.
Bu 5 domain hakkında düşüncelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim.
Ayriyetten sizin gözünüzde bu domainlerin ederi nedir onu da öğrenmek isterim..