SeaMs adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
"2. Seçenek Varlık barışı: Bir arkadaşın dediğine göre bu 4 yılda toplam 288.000 TL gelirim olduysa bunun yüzde 3'ünü yani 8.640 TL'yi ödeyip banka hesabımda da bir günlüğüne 288.000 TL bulundurursam vergi cezasından kurtulmuş oluyormuşum."

Yurt dışı varlık barışı adına konuşuyorum; (Yurtiçi varlık barışı bambaşka onu bilmiyorum)
Siz tutar beyan ettikten sonra o tutarı banka hesabınıza getirmeniz zorunlu. Getirdikten sonra banka bunu bildiriyor. Bankada bir günlük 288.000 TL bulundurmanız için Yurtdışından olacak şekilde SWIFT ile ayrıca o parayı döviz cinsinden almanız gerekmekte. Siz bunu yaparak geçmişinizi değil, yaptığınız tarihten itibaren sisteme soktuğunuz paranın vergisel yükümlülüğünden kurtulmuş olursunuz.

Geçmişe dönük en mantıklısı, çok fazla bilgi sahibi olmasamda Matrah arttırımı yapıp inceleme yolunu kapamak. Matrah arttırımıyla ilgili bi ara baya araştırma yapmıştım fakat maalesef bilgilerim yeterli değil bu konuda yardımcı olamayacağım ama yurtdışı varlık barışının size göre olmadığına eminim.
Teşekkür ederim. O zaman Matrah artırımında min. kazanç sınırı var mı onu öğrenmek lazım.