Okumadan ezbere yazdığınız konusunda ikna oldum, teşekkür ederim. Attığınız 2 linkin zaten konuyla ilgisi yok. 3. link direkt bu konuyla ilgili.
Sizin attığınız link :
https://support.google.com/webmaster.../7041154?hl=tr İçinde yazan önemli cümleleri buraya kopyalıyorum, belki buradan okursunuz
Search Console'da sayfanın doğrulanmış sahibiyseniz. Doğrulanmış sahipseniz bunun yerine
bu aracı kullanın.
- Eski İçeriği Kaldırma Aracını site sahipleri kullanmasın onlar için ayrı link var diyor
Eski İçeriği Kaldırma aracını açın. Bu aracı kullanmak için bir Google hesabıyla giriş yapmanız gerekir. Bu şekilde kötüye kullanımın engellenmesi amaçlanır.
- Kötüye kullanılabilir ama biz yine de bir google hesabıyla göndertiyoruz ki bir nebze belki engelleriz demiş.
İsteğiniz onaylanırsa:
Sayfa artık mevcut değilse Arama sonuçlarında görünmeyecektir.
- Anahtar bu zaten, google botları siteye erişmeyi defalarca kez deniyor. Yaklaşık 4-5 saat sonra eğer hala sorun devam ediyorsa arama sonuçlarından çıkartıyor. Siz sayfa artık mevcut değilse cümlesinden ne anlıyorsunuz ? Google botları siteye erişemiyorsa Google için sayfa mevcut değil demektir zaten.
Gerçekten ilginç. Nasıl yapıldığını anlatıyorum, google kaynakları da bunu doğruluyor. Üstelik basitçe deneyebileceğiniz bir yöntem.
Konu sahibi arkadaş yaşadığı durumdan yola çıkarak denemelerde yapmış ve index silinmesi olduğunu görmüş. Yani DENEMİŞ.
Aksini söylemek iddaa etmek için DENEMİŞ olmanız lazım. Buradan çıkaracağımız sonuç şu olmalı sitelerimizi monitör etmeliyiz, free ya da ücretli sensör sistemleri ile sitenin kapalı kalıp kalmadığını görerek hareket edilmeli.
site down ise sms ile bilgi gelir vs. Teşekkürler.
Size teşekkür ediyorum, tam olarak anlatmak istediğim bu. Siteleriniz takip edin, başınıza böyle birşey gelirse başka şeylerle uğraşmakla vakit kaybetmeden önce attığım yeri kontrol edin, sorun bundan kaynaklıysa hızlıca müdahale edin. Bu anlattığım konudaki gibi art niyetli insanlara kimse prim vermesin diye burada açtım konuyu. Google bu sorunu çözene kadar kimse mağdur olmasın diye anlatıyorum. Okumayan, denemeyen kişiler gelip yok öyle olmaz böyle olmaz diyor. İnanılmaz gerçekten.
3. linkte yazanla burada yazılanlar zaten aynı yani şartlar oluşuyor ve link kaldırılabilir.
Bu aracı aşağıdaki durumlarda kullanın:
- Google tarafından işaret edilen web sayfasının sahibi değilseniz.
- Eski İçeriği Kaldırma aracını açın. Bu aracı kullanmak için bir Google hesabıyla giriş yapmanız gerekir. Bu şekilde kötüye kullanımın engellenmesi amaçlanır.
İsteğiniz onaylanırsa:- Sayfa artık mevcut değilse Arama sonuçlarında görünmeyecektir.
Çok teşekkür ediyorum. Gerçekten anlattıklarımı okuyup anlayan kişilerin olmasına sevindim.