Misafir adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ya hocam e-gider pusulası vardı ne oldu ona? Freelancer kişilere iş yaptırıyoruz gider gösteremiyoruz sonra bunun suçlusu biz mi oluyoruz yani. Devlet üzerine düşeni yapıp dolaylı vergiyi kaldırsın herkes seve seve fazlasıyla vergisini verir. Başkaları doğru dürüst vergi vermiyor, devlet vergisini toplayamıyor diye ben başkalarının vergisini ödemek zorunda mıyım? Yok gelir geçici vergisi yok stopaj vergisi, yakında genç girişimci kalmayacak bu ülkede herkes yurt dışına gidecek.
Aslında Amerika da ki gibi bir vergilendirme sistemi olsa herkes vergisini mecbur öder. Daha ziyade sürekli çıkan vergi affından dolayı büyük bir çoğunluk vergi vermiyor.
Mevzuatta da çok ciddi kafa karışıklıkları var. Hiç bir yerden doğru düzgün veriye ulaşamıyorsun.
Belli bir miktarın altında kazananlar için devletin %0 vergi alması lazım.
Az kazanana az yada hiç çok kazanana çok vergi kesmesi gerekiyor. Yoksa başka türlü çözüm olmayacak.

tolgasen adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sitede adamların yazdıklarına bakmayın. İstediğini yazabilirler. Sorun olduğunda adam biz hizmet aldık, parasını verdik der çıkar işin içinden.
Siz mevzuata ve kanunlara bakın. Başınız ağrır, üzülürsünüz.
Doğru söylüyorsunuz hocam. Bu fikirden cidden soğumaya başladım Ben vergimi veriyorum deyip kenara çekilirse benim başım ağrıyacak gibi.